Barn og ungdom

4 år og godt kjent i kirka

Eva Sirevåg Sæstad, 2016

Lørdag formiddag (15.okt.) kunne vi høre kirkeklokkene i Bakkebø kirke ringe. Noen lurte nok på om det skulle være bryllup, men det var et knippe med godt og vel 30 fire år gamle skattejegere som var sammen i kirka denne formiddagen.  4-årsbok.jpg

Utforsket kirkerommet

Fireåringene var samlet for å bli bedre kjent med kirkerommet og noen av symbolene i kirka. Derfor fikk de klatre opp i klokketårnet og teste kirkeklokkene. Her erfarte de at det ikke er bare bare å få lyd i klokkene. De måtte være 2 – 3 stykker i hvert tau for å dra hvis de skulle få lyd. De fikk også prøve seg på orgelet oppe på galleriet, så kanskje det nå er noen som nå går med en drøm å bli organist.

En del av opplegget denne lørdagen er å være med å forberede søndagens gudstjeneste både med sang og rollespill. Denne gangen var det den bortkomne sauen som var tema. Rollespill ble øvd inn og etterpå måtte de lete etter bortkomne «popcornsauer» rundt i kirkerommet.

I tillegg til å øve på sanger og rollespill, fikk barna lære om hva dåp er og hva vi bruker døpefonten til. I taket på Bakkebø kirke er det mange engler, de lette etter en spesiell engel og fikk høre om hva en engel er. Så måtte de ut på kirkebakken for å lete etter skattekista, og alle fikk sin del av skatten. Dagen ble avsluttet med servering av frukt og smoothie.

Trosopplæringsutvalget hadde god hjelp med gjennomføringen både av to konfirmanter og av de to sørafrikanske studentene som er i menigheten vår.

popkornsau web.jpg

POPCORNSAUER: Populært å lete etter slike sauer… og spise de etterpå.

Gudstjeneste med lavere gjennomsnittsalder enn vanlig

Søndag formiddag kom 35 forventningsfulle fireåringer for å få kirkebok og for å være med å bidra på gudstjenesten. En nesten fullsatt Bakkebø kirke ga en fin ramme for de unge medhjelperne. To barn ble båret til dåpen og fireåringene fikk se det de hadde hørt om dagen før og hvordan de selv ble båret til dåpen for ca fire år siden.

4-åringer med ingun.jpg

Men det var Min kirkebok de var kommet for å få, og en etter en ble de ropt opp. Noen er modige og kommer fram helt alene, mens andre må ha en trygg hånd å holde i. Min kirkebok består av ei bok med kjente bibelfortelling og barnesanger i tillegg til et arbeidshefte med ulike oppgaver.

Før dagens preken fikk vi høre resultatet av gårsdagens korøvelse. Barna ledet an i sangene både med å synge og lage bevegelser.

Søndagens preken var viet Den gode hyrde som passer på sauene sine. I Bakkebø kirke var det rundt 30 små lam som ble passet på av hyrde Ingun prest. Hun telte og telte og oppdaget fort når et lam hadde lurt seg bort. Da var det ut og lete til hun fant igjen lammet. Gud som er den gode hyrden vår, bryr seg om hver eneste en av oss.

4-åringer kor.jpg

FORSANGERE: 4-åringene dannet kor som ledet an i allsangen.