Trosopplæring

Av Thor Erling Sætrevik, aug.-16

Barna fikk smake på misjonærlivet

Lørdag 20.august-16 løp forventningsfulle syvåringer rundt mellom benkeradene i Egersund kirke. De var spesielt inviterte til å markere Barnas kirkedag.

Barna hadde mye å glede seg til. De skulle lære om hva det vil si å være misjonær. Trosopplæringsutvalget hadde gjort klart for talkshow og masse morsomme aktiviteter. På talkshowet ”Bibel TV” fikk de høre Simon Peter fortelle om hva han måtte gjennomgå for å få snakke fritt om Jesus, da han gikk rundt på Jesu tid. De fikk også besøk av sokneprest Ingun som fortalte om Egersund menighets misjonsprosjekt i Estland.

bibel-tv.jpg
Bibel-TV:
 Trosopplærer Christiane Krahner holder opp skiltet for å engasjere publikum under talkshowet. Programlederen (Beate Koldal) fikk besøk av Simon Peter (Arild Stein Thorsen).

misjonær - smake.jpg
Smak av misjon:
 Barna måtte prøve å kjenne igjen smaken av mye forskjellig snacks, med bind for øynene.

Etter talkshowet var det tid for å røre på seg. Barna fikk blant annet kjenne litt på misjonærlivet. De måtte tolke bibeltekster, smake på ukjent mat (med bind for øynene), reise med (papir)fly og regne med ukjent valuta. Utenfor kirka ble det kastet svamper og risposer så vannspruten sto og det klirret i blikkbokser. De fremmøtte barna storkoste seg hele formiddagen. Kanskje det var misjonær man skulle bli...?

svampekasting2.jpg
Klovnen: - Vi skal jo alle bli som barn igjen, lo Elsa Synnøve Ødegaard før hun fikk en våt svamp i ansiktet.

kirkekaffe.jpg
Kirkekaffe: Det var heldigvis tid til kirkekaffe også på Barnas Kirkedag.