Trivelig lørdag på Eigerøy

Tekst og foto: Arne Espeland

Etter litt drøs rundt bordene, var det tid til Tønes med egne sanger og gitar pluss originalbesetningen: Øystein Holmen på synth og Gaute Tengesdal på kontrabass. Og Tønes vartet opp med både alvor og skjemt og mange slags underfundigheter. Et lite sukkertøy mellom to puter kan bli til en hel sang! Også sanger av mer alvorlig karakter med blant annet oppfordring til at vi alle kan gjøre verden til et litt bedre sted mens vi lever. God stemning og kontakt bidrog til en fin opplevelse for alle.

Kvelden fortsatt med oksegryte, potetmos og salat etterfulgt av litt allsang. Quizen var denne gangen skåret ned til 10 fleip eller fakta –spørsmål og endte opp med fire lag med alt rett! Dermed ble det superfinale mellom lagene for å stå igjen med et vinnerlag. Det ble også tid til loddsalg med fine gevinster.

Til slutt var det tid for kaffe og kaker; blant annet en egen Tønes-kake bakt av Ole-Kristian Jensenius; fint med bidrag fra den yngre garde også! Og, helt til slutt, sang vi ”O, Store Gud når jeg i undring aner.” Det så ut til at alle var fornøyde etter en kjekk voksenkveld i arbeidskirka.

Tønes med Øystein Holmen på synth og Gaute Tengesdal på kontrabass.