Oppskriften på full kirke

Av Svein Anton Hansen

Sist tirsdag hadde ca 100 godt voksne møtt opp til denne vårens ”Vi over 60”-samling. To ganger i året inviterer Eigerøy menighet til møte med både allsidig og kjent program. Fra Bryne kom mannskoret Frimann med frisk sang akkompagnert av trekkspill, bass og banjo. Sikkert eneste koret i mils omkrets med banjo. Sangvalget ligger i klassisk musikklagsstil, bare gjerne litt friskere i farten. Og tekstene tar oss med til en bedre stad ”ovan där”. ”Mens vi venter en evig sommer, vi synger vil om Jesu omsorg her.” Og i salen kan vi se munner som nynner med og føtter vippe takten som et tegn på at sangene er kjente og kjære.

3 damer spiser kaker1.jpg

Etter møtedel med andakt, allsang og Frimann, kommer smørbrød og kaker på bordene. De tradisjonelle runde loffskivene med hvitost og lilla druer delt på midten. Men også kaker med høy kremføring, toppet med friske norske jordbær. Mmmmm! Dette er ”kirke-bedehus” på sitt beste, tenker nå jeg. Gode og målrettede breddetiltak med solid godt innhold, både for kropp og sjel. For nettopp blandingen av Guds Ords forkynnelse, fløtekaker, åresalg og sanger som ”I den stille klare morgen” sunget av mannfolk med volumknappen på fullt, gjør at ryktet sprer seg – her er det kjekt å være! Og selv om salen er så godt som full, er det alltid hjerterom for og plass til nye.

3 damer1.jpg

Se bilder fra "Vi over 60"