Skattejakt og gudstjeneste for 4-åringer

Tekst og bilder: Bjørn Roger Rasmussen

Lørdag 2.juni var Egersund menighets 4-åringer invitert til skattejakt i Bakkebø kirke. Rundt tretti fireåringer møtte opp sammen med en voksen. Skattejakten bestod av flere poster i kirkerommet. De frammøtte fikk lære om hvorfor det henger engler i kirka, hva lysgloben symboliserer, hvorfor det henger et skip ned fra kirketaket, døpefonten og altertavla. Skatten befant seg i skattekista framme med alteret og bestod av det fineste Gud har skapt: Mennesket. Fireåringene fikk også med seg noen småting hjem som et minne. Nede i kirkas kjeller ble det øvd på sanger og fortalt fortellinger fra 4-årsboka som skulle bli utdelt på gudstjenesten dagen etter. Til avslutning ble det servert boller og brus til både barn og voksne.

sakttejakt 41.jpg
Den største skatten Gud har skapt, mennesket.

Under gudstjenesten dagen etter ble 4-års boka delt ut. Underveis i gudstjenesten var det også tre barn som ble døpt. Godt over 200 personer hadde funnet veien til kirka, hvorav rundt 40 av dem var 4-åringer. Gudstjenesten startet med at 4-åringene kom gående inn i prosesjon med markblomster i hendene som de pyntet alterringen med. De frammøtte fikk høre og se dramatisert bibelfortellingen om den kortvokste og rike tolleren Sakkeus som hadde klatret opp i et tre for å få et glimt av Jesus. Sakkeus fikk et sterkt møte med Jesus der han angret og ordnet opp i det gale han hadde gjort. Andakten var tilpasset 4-åringene som var gudstjenestens fokus. Sangene som ble brukt var hentet fra kirkeboka som 4-åringene fikk utdelt og var kjente og kjære kristne barnesanger. Gudstjenesten ble avsluttet med kirkekaffe / kirkebrus. Både skattejakt og gudstjeneste var en kjekk opplevelse for både voksne og barn.

Se bilder fra samlingene.