Vår drøm for kirken – Kulturutvalget i Egersund menighet

Av John Magne Aas

Kulturutvalget i Egersund ønsker å skape plasser der folk kan sette seg ned og ta en pause i hverdagen.

Vi er klar over at alle ikke kommer på gudstjeneste men allikevel ønsker å komme i kirken. Musikkstundene i sommer bekrefter dette. De hadde en fantastisk oppslutning. Det samme hadde kvelden med Einar Lunde i Bakkebø kirke i juni.

Vi ønsker å la kreative mennesker få slippe til i kirken samtidig som vi ønsker å utfylle kulturlivet i kommunen. Vi vil være med å gjøre kulturlivet og kirken mer fargerik og gi rom for refleksjon og ettertanke.

bakkebø, logo.jpg
Bakkebø kirke brukes ved ulike andledninger som kulturkirke

Kulturkvelder i Egersund kirke.
Den første torsdagen i måneden arrangerer vi kulturkveld i Egersund kirke. I høst har vi planlagt tre arrangementer. Først ut er prest Arild Vøllestad 6.september. (Se egen omtale). I oktober kommer Kjell Arild Pollestad og i november Fartein Valen-Sendstad. Vi arbeider med å få til en kveld under julebyen med fokus på kristne ikoner. Våren 2013 er vi ikke helt ferdige med å planlegge. Det vi har på blokka er komponisten Ragnar Bjerkreim som kommer i april. Februar har vi valgt å ikke ha noe. Da kommer Svein Tindberg med forestillingen Abrahams barn til kulturhuset.

Familiekonsert i Bakkebø kulturkirke.
Lørdag 29.september blir det familie konsert med Bayo Blue og Geirr Lystrup i Bakkebø kulturkirke. Dette blir virkelig spennende. Dette passer for barn i alle aldere og de voksne kommer garantert også til å få en flott opplevelse. Sett av ettermiddagen.

Flere planer
- Vi arbeider med å få til en konsert i Egersund kirke under julebyen, fredag 7.desember. Organisten vår, Gethin Davies-Jones og Signe Marie Feragen er godt i gang med planleggingen. Til våren planlegger vi ett arrangement med salmeforfatteren Eyvind Skeie. Høsten 2013 har vi en ide om å lage noe rundt kirkekunst.

tre i kveldssol, web.jpg
Kultur handler om alt som kan være med på å berike livene våre.
Musikk og naturopplevelser gir rom for refleksjon og ettertanke.