Var pietismen kulturfiendtlig?

Torsdag 6. september arrangerer kirkens kulturutvalg sin første ”Kulturkveld i kirken”. Det er et håp at dette etter hvert skal bli et like kjent begrep som ”Musikkstund i Kirken”.

Hver 1. torsdag i måneden, tre arrangement om høsten og tre om våren, vil vi ta sikte på å få til.

Denne høsten er det kåseriformen vi satser på – det gode foredrag – noen forteller oss noe som er interessant å høre. Vi har ikke ensidig bundet oss til dette, men kan like gjerne arrangere en konsert en aktuel torsdag.

Var pietimen kulturfiendtlig? er tema for første samling nå på torsdag.

hans nielsen hauge.jpg

Hvordan skal dette bli en suksess? At publikum strømmer til?

Her har vi ikke svaret, men vi vet noen små triks som kan være nyttige. Annonsering og avisomtale er et godt hjelpemiddel. Nye elektroniske kommunikasjonsmiddel, SMS, e-post og facebook er nyttige påminnelser.

Men det viktigste kan hver enkelt av oss gjøre, hvis vi vil. Munn til munn-metoden på arbeidsplassen, i vennegjengen og i heimen er ofte undervurdert.

Hvis hver av dere tar med seg minst ca tre personer eller flere, blir vi lett 30. Og da kan det fort bli 50. Så enkelt og så komplisert.

Uansett gleder vi oss til torsdagens gode time i kirken fra kl 19.30.

Vel møtt.

Hilsen Axel Seglem fra Kulturutvalget i Egersund menighet