Synger for ”rettferdighet”

Av Svein Anton Hansen

- Dette er et av høydepunktene i året for meg, sier Thor Bernhard Sagland, primus motor for den årlige TV-aksjonskonserten i Helleland kirke. På søndag holdes konserten for 9. året på rad. Og når jeg spør Thor Bernhard om hva som er drivkraften bak dette engasjementet, så kommer ”nestekjærlighet” fort over hans lepper.
– For meg handler det om nestekjærlighet, om å hjelpe vår trengende neste! Og jeg opplever at mange er opptatt av nettopp dette. I årenes løp har vi hatt mange gjengangere som stiller opp år etter år. Ikke en gang har jeg fått ”nei” fordi noen ikke ville. Dette tolker jeg som at folk ønsker å gjøre denne ”dugnadsinnsatsen” knyttet til TV-aksjonen.

thor bernhard sagland, web.jpg

Thor Bernhard Sagland

Hva vil folk få formidlet på søndagens konsert?

- Årets tema er ”rettferdighet”. Amnesti International er en stor organisasjon som arbeider for menneskerettighetene. Det handler om at barn og unge skal få oppleve en god hverdag og en bedre tilværelse. En av de som skal synge på søndag er Jonas Hovland. Han skal blant annet synge ”En da skal rettferdigheten seire” av Bjørn Eidsvåg. For meg blir det ett av høydepunktene på søndag. I tillegg til Hovland medvirker Ellen og Leif Inge Wikse, Sikke Marie Sandstøl og datteren Ingeborg Martinussen, Rino Kolstø, Sølvi-Oline og Jon Kenneth Edland Omdal, elever fra Enge skole i Etne, og kantor Gethin Davies-Jones. I kompet finner vi Espen Andersen, Jarle Hovland, Alf Georg og Ørjan Østebrøt. Konferansier blir Rolf Skåra. Ordfører Leif Erik Egaas og representant fra Amnesty International vil ha hilsninger.

rino kolstø.jpg

Rino Kolstø (privar foto)

Arrangør for støttekonserten er Helleland menighet. De som kommer støtter TV-aksjonen med å betale minimum kr 100 i entre. Thor Bernhard kan fortelle at det hvert år har kommet inn 10-15.000 kroner til TV-aksjonen fra disse konsertene.