Velsignet, verdig og vakkert

Av Oddny Sandstøl Frisk, okt.-12

Stykket har stått på trykk i Dalane Tidende onsdag 24.oktober

Se bilder fra konserten

Thor Bernhard Sagland hadde satt sammen en flott bukett av solister og musikere til årets konsert i forbindelse med TV-innsamlingen til Amnesty International. Musikkvalget var variert og noe uvant i kirkelig sammenheng, men med fortellingen om ”fotspor i sanden” som en rød tråd gjennom hele forestillingen, falt det hele naturlig sammen. Det var sterke tekster fra bl.a Sigvart Dagsland og Bjørn Eidsvåg, og konserten ble avsluttet med Sondre Bratlands vakre sang ”Gje meg handa di ven”. En verdig avslutning av konserten der Amnesty sitt arbeid var det sentrale.

Ordfører Egaas overrakte en gavesjekk fra kommunen på kr 43.600 til aksjonen, og konserten innbrakte i overkant av kr 23.000. Så var det også en overveldet representant fra Amnesty som takket for gaven.

Hun hadde hatt en fantastisk dag der frivillighet og støtte til Amnesty sitt arbeid hadde stått i sentrum, og hun var så takknemlig og glad for at hun fikk avrunde den hektiske og flotte dagen med denne konserten.

Vi fikk et kort innblikk i arbeidet til Amnesty, og vi ble igjen minnet om at urettferdighet og urett utvises mot mange mennesker. Mennesker blir utsatt for overgrep og mishandling fordi de står opp mot urett. Ting som vi tar som en selvfølgelighet, er fengslingsgrunn for andre. Hun fortalte at det hjelper å presse myndigheter når urett begås, og at det har reddet mange fra både dødsstraff og lange fengselsdommer.

img_670200011.jpg

En takknemlig Thor Bernhard Sagland takket musikere og solister for at deres frivillige deltagelse, og for alt det flotte som ble servert i løpet av konserten. Ingeborg Martinussen delte ut roser. Fv: Rino Kolstø, Leif Erik Wikse, Ellen Wikse, Sikke Marie Sandstøl, Jon og Sølvi Oline Omdal. I tillegg sang også Jonas Hovland. Han var en del av orkesteret sammen med Jarle Hovland, Alf Georg og Ørjan Østebrøt og Espen Andersen (musikalsk leder)

Å sitte i Helleland kirke denne kvelden og få høre så mye vakker sang og musikk, blir en sterk kontrast til hva menneskene Amnesty arbeider for opplever. Vi er velsignet som får ha det slik. Konserten var absolutt et verdig punktum for innsamlingsaksjonen. Inghild Vanglos kommentar på kirketrappa etter konserten dekker vel for hva de fleste tenkte – ”denna konserten måtte eg bara få me meg!”

Se bilder fra konserten.