Lys Våken på Eigerøy

Av Arne Espeland

Lørdag kveld 1.desember samlet 36 forventningsfulle 11-åringer fra Egersund, Helleland og Eigerøy seg i kirka for å være med på arrangementet Lys Våken for å feire «kirkas nyttårsaften».

Et gjennomgangstema på samlingen var denne sangen ”LysVåken”, melodi Kristin Fjellseth, tekst Vidar Kristensen og Kristin Fjellseth

Tenk å få være med, å tilhøre slik et sted
Der barna er størst, de små kommer først
Vi lever og vi er til i latter, i gråt og smil
Større enn alt, vi er større enn alt
Å synge, drømme og be
Her i vår kirke, samles, spise og le

Refreng
Lys våken, lys, lys våken, her er det liv,

det er lys, det er sang
Og vi synger sammen
Lys våken, lys, lys våken
Her er det fest, vi blir med med en gang
Og vi synger sammen!

For resten av sangen og mer om Lys Våken – se hjemmesiden med adresse www.lysvaken.no. Fra ettermiddagen på lørdag til og med kirkekaffien på søndag var 11-åringene blant annet med på:

• Å lære om de forskjellige rommene i kirka.
  • Forberede gudstjenesten dagen etter der de medvirket med inngangsprosesjon, sang, dans og drama.
  • Lage kaker og pynte til kirkekaffien.
  • Og ikke minst sove i kirka (det ble kanskje ikke veldig mange timer dyp søvn……).
  • Leke og ha det moro i aktivitetshallen.

Det hele endte opp med gudstjeneste med fullstappet kirke med 4 barn til dåp og hyggelig kirkekaffe etterpå. Forhåpentligvis et positivt minne for livet!

Noen klesplagg samt noe annet ble gjenglemt etter Lys våken. Ta kontakt Siri Jorunn Johannessen på 9751 1685.

Se bilder fra Lys Våken

mg512200011.jpg