Tårnagenter på oppdrag

Av Marit Fimland, foto: Bjørn Roger Rasmussen

Tenk deg å utforske et mørkt kirkerom og kirketårn med lommelykt; gå på skattejakt i kirka, øve på tårnagentsangen «Himmel over livet» og andre sanger, øve på dramastykke – og høre fortellinger fra bibelhistorien i denne settingen. Spennende og gøy? Det kan høres sånn ut, ja! Årets tårnagenter fikk oppleve alt dette og mere til lørdag 26.- søndag 27. januar i Bakkebø kirke. Da var 22 tredjeklassinger (8-9 åringer) fra Eigerøy, Helleland, Hellvik og Egersund samlet til Tårnagenthelg.

152.jpg

Se bildeserie fra Tårnagenthelgen

Tårnagentene er et landsomfattende tiltak, og for tredje året på rad har 3. klassinger som er medlemmer av Den Norske Kirke fått invitasjon til å bli tårnagenter. I Eigersund var Bakkebø kirke åpen denne helga, og her fikk en ny generasjon lokale tårnagenter bli bedre kjent med kirkerommet og fikk et innblikk i gudstjenesten, sanger og fortellinger. Barna fikk undre seg over litt av hvert, og et høydepunkt for flere var nok turen høyt opp i klokketårnet, og bak orgelet fikk de høre historien om kirkeklokkene.

111.jpg
Barna får høre historien om kirkeklokkene Ding & Dong.

Skattejakt og drama i kirkerommet
Kateket Sølvi M. Rasmussen forteller litt om opplegget: – Vi har hatt ei veldig kjekk helg, og har kost oss, både barn og voksne. En god gjeng med voksne har hjulpet til, og barna har vært veldig med på de ulike aktivitetene. De har løst mange slags oppgaver og mysterier, gått på skattejakt i kirka og funnet både nattverdbeger, krusifiks, lysestaker, tekstboka og fått hver sin «bibelblomst». Noen har malt bilder i kjelleren, andre har forberedt et dramastykke i kirkerommet, og alle har på ulikt vis vært med på å forberede innslag til søndagsgudstjenesten.

Oppdrag gudstjeneste

På søndag var den nye generasjonen tårnagenter hjertelig tilstede: De deltok i prosesjon, med dramatisering av bibelfortelling, med flere sanger, og de delte ut papirhjerter til alle på gudstjenesten: Alle fikk et bibelvers og en utfordring om å spre Guds kjærlighet i uken som kommer – «til noen som ikke hører eller venter lyden av klokker eller Tårnagenter.»

«Kom og få en himmel over livet»

Tårnagentsangen «Himmel over livet» (av Runar Bang) inneholder noe av budskapet barna fikk med seg denne helga – og som de ville gi videre:

«Vi skal jobbe for det gode.
Bruke hjertet, bruke hodet
Bibelen har gode ord,
vi skal sette gode spor.

Ikke bare tenke på oss selv,
men hjelpe andre
Du og jeg kan gjøre en forskjell,
vi kan forandre noe der vi bor.
Sette gode spor
Sånn at andre får en Himmel over livet!»

332.jpg
Tårnagentene sang 3 sanger under gudstjenesten søndag. Elen Skåra sitter ved pianoet.

22 tredjeklassinger har ikke bare fått hver sin Tårnagent-«buff» (halsvarmer) og agentbevis, men de har sannsynligvis fått en opplevelse de kommer til å huske i lang tid framover.