Sommerlig påfyll - kan ikke unnvære kristne ungdomsfestivaler

Av Svein Anton Hansen

Trine Longfjeld Sætrevik (22 år) og Ingrid Hansen (21 år) skal også denne sommeren være med på henholdsvis Tenmisjonsfestivalen (TMF) og Ung Landsmøte (UL). For begge et høydepunkt hver sommer.

UL arrangeres av Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet i Kongeparken på Ålgård, mens TMF som Misjonsselskapet står bak, samler ungdommene på Åpta Camping i Farsund. Trine og Ingrid har vært deltakere på disse festivalene gjennom mange år.
De to neste ukene har de ulike lederansvar under festivalene.

- I år skal jeg delta i Lovsangsteamet, som er med og synger på alle morgen- og kveldsmøter, forteller Trine når jeg spør henne hvilke oppgaver hun har på TMF.

Ingrid har ansvar for Salem Bergen sin stand på festivalområdet. - Der skal jeg og flere andre fortelle deltakerne hvordan det er å gå i menigheten Salem, samtidig som vi skal skape god stemning på området.

trine og ingrid, web.jpg
Trine Longfjeld Sætrevik og Ingrid Hansen. FOTO: privat

Hva gjør at du i flere år har vært med på denne festivalen?

Ingrid: - Jeg har vært på UL siden 2007. Og for meg er dette et av sommerens store høydepunkt. Det er kjekt å treffe igjen venner fra rundt om i landet, som en ellers ikke ser så ofte. Men det som kanskje drar mest, er den utrolig gode stemningen og de mange flotte kveldsmøtene som inspirerer og utfordrer meg til å leve livet med Jesus.

Trine: - Jeg liker konseptet for festivalen, som er en slags lavterskelfestival som også passer for ungdom som ikke er så kjent med Jesus. Det er en forholdsvis liten festival, med mange ledere. Dette skaper et tett forhold mellom ledere og deltakere. Dette gir gode muligheter til å være gode forbilder og slik lære dem mer om Jesus.

UL har de siste årene holdt fast til i Kongeparken. Festivalen har vokst og samler på de største møtene ca 3.000 ungdommer i alderen 16-25 år. Tenmisjonsfestivalen samler noen hundre ungdommer, de fleste i ungdomsskolealder.

Hva tror dere det er som gjør at flere hundre ungdommer kommer akkurat til denne festivalen?

Trine: - I og med at TMF er en så liten festival, er vi avhengige av at ungdommene får høre om festivalen av andre ungdommer. Jeg vil tro vi har klart å lage en festival med mye spennende innhold med konserter, konkurranser, seminarer, bibeltimer og mye sprell.

Ingrid: - Jeg tror UL for mange har blitt en genial plass til å treffe igjen venner fra internatskole, folkehøgskoler, studie osv, samt en plass til å bli kjent med masse nye mennesker. Samtidig synes jeg UL har et bra utvalg av aktiviteter, seminarer og show. Og det å lovsynge sammen med 2-3000 andre, hver dag i ei uke, er virkelig noe som er verdt å oppleve år etter år!

ul, foto christoffer lehre.jpg
Ung Landsmøte - fra ul.no

Hvor mange ungdommer fra Egersund pleier å dra på nettopp denne festivalen?

Trine: - Det har fra gammelt av alltid vært en solid gjeng på ca 20-30 fra Egersund. Det har lenge vært mange ungdommer fra Ungdomsforeningen VÅR på TMF, og mange av disse har senere vært sentrale ledere for festivalen.

Ingrid: - Det er jeg litt usikker på, men jeg tror absolutt at flere kan ta turen til Kongeparken i år. En trenger ikke være hele uken, men kan kjøpe dagspass og få med seg de dagene som frister mest.

Hva foregår på en vanlig dag?

Ingrid: - På UL kan en velge mellom flere ulike tilbud, men en vanlig dag innebærer gjerne bibeltime på formiddagen etterfulgt av smågrupper hvor en kan snakke mer om det som ble fortalt om på bibeltimen. Deretter kan en bli med på flere ulike aktiviteter som bla. surfing, volleyball, hip-hop osv. Utover dagen kan en gå på forskjellige seminarer som tar opp dagsaktuelle tema innenfor kristendommen. På kveldene er det kveldsmøter og konserter. Og under hele fesitvalen er det kaféer og samlingssteder hvor folk treffes og har det sosialt.

Trine: - Deltakerne overnatter i telt på telttun sammen med 3-4 andre telt. Hver morgen møter de sin telttunleder og går sammen til morgenmøte. Videre kan dagen bestå av Den Store Vanndagen, TMF-lekene, seminarer, lovsangskveld, Åpta’s got talent, konsert. I år blir det konsert med DJ-gruppa Jesus Loves Electro. De lager nok god trøkk i festivalteltet!

ungdomsfestival tmf.jpg

Både Trine og Ingrid ser mest fram til møtene og sangen.

- Jeg gleder meg nok mest til de gode morgenmøtene, hvor vi synger bra lovsang og får høre spennende taler, sier Trine.
- Jeg synes det er en veldig bra start på dagen!

Ingrid gleder seg veldig til kveldsmøtene.
- Kanskje spesielt det med Egil Svartdahl. Talene på kveldsmøtene pleier å være veldig inspirerende og relevante, og lovsangen er virkelig prikken over i-en! Jeg gleder meg også til konserten med Ole Børud & Samuel Ljungblahd, og til et seminar med en forfulgt kristen fra Nord-Korea.

Hvorfor og hvordan gir nettopp denne festivalen deg åndelig påfyll!

Ingrid: - Sommerferien kan for meg ofte bli en slags tørketid i forhold til jevnlig påfyll av Guds ord. På UL så opplever jeg å komme nærmere Gud, spesielt gjennom lovsang sammen med andre. Det fyller liksom litt opp tanken igjen, før studiestart.

Trine: - Gjennom alle møtene og de gode arrangementene, får jeg mye påfyll. Men også det å bare være i et kristent fellesskap hjelper meg å sette fokus på Gud, og gir ny giv for å gå løs på høsten. Jeg gleder meg!

Ung Landsmøte 30.juli - 3.august

Tenmisjonsfestivalen 5.-10.august