Sommerlig påfyll - bibelcamper

Av Svein Anton Hansen

Hver sommer arrangerer ulike kristne menigheter og misjonsorganisasjoner flere titalls bibelcamper, festivaler samt enkelte generalforsamlinger. Flere titalls tusen mennesker legger deler av sommerferien til disse stevnene.

Trolig er det kombinasjonen av åndelig påfyll, bra barneopplegg, fellesskap med andre kristne samt tid til familieaktiviteter og det å ligge i solen som gjør at så mange bibelcamper melder om fulle campingplasser sommer etter sommer. Sommeren kan fort bli en åndelig tørketid. Kirker og bedehus holder helt eller delvis sommerstengt. Dermed kan det fort bli lite forkynnelse et par sommermåneder. Nettopp her fyller bibelcampene et behov.

bibelcamp - barn.jpg
"Linkus" synger med barna

Selv har jeg og familien denne sommeren for snart tiende gang deltatt på NOREA Mediemisjons (NLM) sin Sørlandssommer i Grimstad. Ikke minst ser vi fram til å treffe igjen kjente som vi kun treffer denne ene uken i året. Vi hører hvordan det går med familien og bedehuset/ kirken de tilhører. Bibeltimer, møter, barnegrupper, konserter og ulike fellesskapsaktiviteter gjør at mange familier kommer igjen år etter år. Flere familier har fortalt meg at når de kjører ut av stevneområdet så kommer det felles fra barna i baksetet: ”Mamma og pappa, vi må hit neste år også!”

bibelcamp - soling.jpg
NOREAs Sørlandssommer – kombinasjonen bading, sol og møter trekker folk til bibelcamper.

Les mer om og se flere bilder fra Sørlandssommer