Hvordan gikk det med givertjenesten Helleland?

Svein Anton Hansen

I september fikk folk på Helleland et brev i postkassen med spørsmål om givertjeneste til kirkestue. Hvordan gikk det?

Et spent menighetsråd fikk i forrige uke vite hvor mye penger hellelandsfolk er villig til å være med å støtte en mulig kirkestue.

36 personer hadde foreløpig uforpliktende lovt å støtte kirkestuen med kr 8.250 pr måned (kr 99.200 pr år).

15 personer hadde lovt et engangsbeløp på til sammen kr 325.500. (kr 400.500 pr 3/10)

Menighetsrådet mener beløpet for enkeltgaver er gledelig og høyt. Når det gjelder løftene for den faste givertjenesten mener menighetsrådet at beløpet må økes.

Jo større beløp vi får inn i enkeltgaver, jo mindre er behovet for lån og fast givertjeneste for å betjene dette!

Menighetsrådet tar opp saken på nytt i slutten av oktober, og håper at enda flere fram til da vil melde seg som givere.

- Vi er svært glade for alle som til nå har meldt sin interesse og lovt gaver til kirkestuen, sier Norleiv Gudmestad, leder for Helleland menighetsråd. – Jeg er spent på hvor mange gaveløfter som vil komme fram til neste menighetsrådsmøte.

givertjeneste.jpg
Hvor mye klarer hellelandbuen å legge ned i kurven for å få bygget en kirkestue?