Menighetstur til og gudstjeneste i Brekko kapell

Av Arne Espeland

Søndag 7.september var det fellestur for Egersund menighet, Misjonsforeningen med Misjonskorpset og Eigerøy menighet til Brekko i Gjesdal.

Jæren Friluftsråd driver friluftstunet Brekko i Gjesdal kommune som består av varmestue og kapell. Det er gudstjeneste første søndag i hver måned (ikke i juli og august). Ansvaret fordeles mellom menighetene i Rogaland. Det er stor sannsynlighet for at Egersund menighet også neste år skal ha ansvar for første søndag i september, så det er bare å sette av datoen!

For de fremmøtte ble det en fin stund med feiende flott spilling fra korpset og sang av kjente og kjære sanger fra salmeboka:
Nr.858, Å, hvor salig å få vandre
Nr.354, Milde Jesus, dine hender
Nr.716, Gud, du er rik
Nr.518, Din Rikssak Jesus være skal.

brekko kapell web.jpg

Brekko kapell - Gjesdal kommune

Bruk dine gaver til fellesskapets beste!
Med utgangspunkt i leseteksten i Paulus’ 1.brev til korinterne, kapittel 12, vers 4 til 11 om nådegavene og Matteus kapittel 25, vers 14 til 30 om talentene, utfordret prost Kåre Erling Mjølhus oss om å være tro mot det Gud har gitt oss. Alle har fått gaver til bruk i fellesskapet i ord og gjerninger. Vi må åpne våre sinn og forstå at vi alle er verdifulle. Vi har fått det for ingenting og kan gi det videre for ingenting. Mange lengter etter fellesskap og bli sett – som menighet er vi Jesu’ munn, hender og føtter. Budskapet har makt til å forvandle enkeltmennesker. Gud gir, vi forvalter – Gud til ære, mennesker til gavn.

Misjonskorpset

spilte sangen «Ikke en spurv til jorden» som Rune Pedersen har arrangert til minne om Magnus Tengesdal som var med å stifte korpset. Magnus var et flott forbilde som spredde det gode budskapet i god og onder dager som blant annet kommer til uttrykk i det andre verset:

Tro det når stormen herjer
bladløse vintertrær!
Tro det når brenning bryter
over de nakne skjær!
Tro det når ubeskyttet
midt i en kamp du står.
Tro det når helt alene
du med smerte går.

Etter prekenen var det tid til imponerende solistinnslag ved Martin Mossige på trompet og sangen «Salige visshet»:

Salige visshet: Jesus er min!
Han er min hyrde, kaller meg sin.
Salige visshet! Allting er vel!
Jesus har kjøpt meg, legem og sjel!

martin mossige web.jpg

Martin Mossige - Misjonskorpset

Og helt til slutt spilte korpset «Velsignelse ved Reisestart»:

Må din vei komme deg i møte.
Vinden alltid være bak din rygg.
Solens lys leke på ditt kinn.
Regnet falle vennlig mot din hud.
Og må Guds god hånd verne om deg til vi møtes igjen.

Etter gudstjenesten var det tid til litt niste og kaffe og grilling før noen tok seg en tur og andre reiste tilbake til en flott og vindstille høstdag.

Vi kommer fra ulike sammenhenger og deler en felles tro. Det er bruk for alle for å bygge Guds rike på jord!