Bygdedagsgudstjeneste i Helleland kirke 14.september

Av Oddny Sandstøl Frisk

Både nye og 50-års konfirmanter var invitert til Helleland kirke denne flotte søndagen. Årets konfirmantkull teller bare 4, så den presentasjonen tok ikke så lang tid. Av gullkonfirmantene kom 6. Roald Lomeland fortalte litt fra konfirmasjonstiden. Det han husker best var at prest Hovda kunne hoppe på rumpa. Dette viste han nedover kirkegulvet, og synet gjorde uslettelig inntrykk på de unge konfirmantene i 1964. Martin Kolstad kommenterte ved å si at årets konfirmanter ikke kom til å oppleve det.

Ruth Juliane Kydland sang og spilte piano under gudstjenesten. Etter gudstjenesten var både de nye konfirmantene og 50-års jubilantene invitert opp på Grendehuset på komlemiddag. Der hadde de god tid til å snakke sammen. Bygdedag med gudstjeneste er blitt en godt etablert tradisjon, og mange bygdefolk kommer hjem for å være med på dette.

konfirmanter 2014-2015 web.jpg

Konfirmanter 2014-2015: Karoline E. Helleren, Grethe Nygård og Kristians Surdal Skailand. Stian Lindland var ikke til stede.

gullkonfirmanter 1964 web.jpg

Gullkonfirmantene: Torger Sleveland, Terje Helgøy, Christian Fredrik Uhl, Arne Drange, Bjørg Myre, foran Roald Lomeland