Helleland - basar og auksjon

Av Oddny Sandstøl Frisk

Lørdag 1.november holdt Helleland menighet auksjon på Grendehuset på Helleland. Mye folk - mye penger.

Resultat - kr 105.002

komite sjekk til mr2.jpg

Sjekk-overlevering under gudstjenesten 16.november: Komiteen for auksjonen gir Menighetsrådsleder Norleiv Gudmestad (h.) sjekken på kr 105.002. Auksjonskomiteen: Ivar Sleveland, Rasmann Polden, Kari Johanne Melhus og Øyvind Nilsen.
FOTO: Marie Hansen

Se flere bilder fra auksjonsdagen.

Komiteen for basar og auksjon på Helleland hadde gjort en imponerende innsats i forkant av denne dagen. Det var samlet inn en mengde gjenstander, både til basaren og til auksjonen. Det viste seg vel også at alle tidsrammer ble sprengt. Til åresalget var det kommet inn en masse gevinster, og det var mange som hadde med seg både en og to gevinster hjem. En masse gode kaker i kafeen sørget for at folk hadde noe å spise mens de ventet på auksjonen. Selv om Øyvind Nilsen er en dreven auksjonarius, så tok det sin tid å komme igjennom alle gjenstandene, og de kom heller ikke helt i mål. Dette viser bare at det var en enorm giverglede i forkant av denne auksjonsdagen.

auksjon øyvind nilsen.jpg
Auksjonarius Øyvind Nilsen

Selve beløpet som kom inn denne dagen er ikke kjent enda, men ut fra komiteen å dømme så var de godt fornøyd.  Det var masse folk samlet på Helleland grendehus denne dagen. Mange bygdefolk som ville støtte prosjektet, men også mange tilreisende med interesse i auksjonen. I følge en av komitémedlemmene, Rasmann Polden, så var det mange som gjorde gode kjøp denne dagen.

Navn på kirkestuen?
Det var også lyst ut en konkurranse om forslag til navn på bygget som skal bygges. I alt er det kommet inn 25 navneforslag. Beløpet fra auksjonsdagen skal offentliggjøres under gudstjenesten 16. november, mens navnet på bygget offentliggjøres på julaftengudstjenesten.

auksjonsdag.jpg

Godt med en stol å sitte på mens pengene løper under auksjonen.