Annerledesrommet under julebyen

Av John Magne Aas, des.-14

Vi mennesker har av og til behov for stillhet og ettertanke. Kirka ønsker å ha en åpen dør for de av oss som ønsker å søke annerledesrommet der.

julekrybbe0001.jpg

..i stall og krybbe trang

Jeg tok meg en liten tur innom Egersund kirke lørdag formiddag under Julebyen. Der treffer jeg kirkevert Elsa Synnøve. Hun ser at jeg drar fram kameraet. - Det er en så spesiell julekrybbe, sier hun. Den er skåret ut i et stykke. Jeg finner den blant alle de flotte julekrybbene. Figuren treffer meg med sitt budskap. Jesubarnet ligger der så ubeskytta og blir for meg et symbol på han som Gud sendte ned til vår jord for å forene oss med Gud. «Maria svøpte ham og la ham i en krybbe, for det var ikke husrom for dem».

Julekrybbe av det mer moderne slaget.

..og englene sang den først for markens hyrder

Gjeterne på marken må ha fått seg litt av en overraskelse når en Herrens engel står foran dem. Engelen forteller det glade budskap om barnet som er født og så blir de omgitt av en himmelsk hærskare av engler som lovpriste Gud og sang: ”Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i.” Ingen av oss vet hvordan englene ser ut. Barnas fantasi og forestilling er vel noe av det nærmeste vi kommer. Engleverkstedet i kirka hjelper oss et stykke på vei.

engler web.jpg

Barn laget ulike engler på engleverkstedet.

..gjør døren høy gjør porten vid

Det var mange som fant veien inn i kirka under Julebyen. Fram til klokka ett på lørdagen hadde det denne dagen vært innom 250 besøkende. Selv med så mange mennesker er det rom for stillhet og ettertanke. Det er ikke tvil om at dette er annerledesrommet i Julebyen.

elsa synnøve web.jpg

Kirkevert Elsa Synnøve Ødegård holder god kontroll med antall besøkende.