Se : Nepal

Tekst: Arne Espeland, Foto: Morten Espeland

Helga 16.–18.januar har vi fokus på Nepal i Eigerøy Arbeidskirke. Med utgangspunkt i at vi støtter arbeidet med sykehusbygging i Okhaldhunga, ønsker vi å bidra til at vi blir bedre kjent med landet og folket.

Høsten 2013 var 3 ungdommer fra Fredagsklubben i Eigerøy arbeidskirke i Nepal sammen med Morten Espeland og Ingvild Vestøl. De besøkte blant annet Okhaldhunga og arbeidet som Dorothea og Magne Vestøl var med på med sykehusbygging og sosialt arbeid. Morten tok bilder på turen og har nå laget en fotoutstilling som blir vist i kirka denne helga. Det vil være mulig å kjøpe bilder av ulik størrelse og pris. Alle inntektene av salget vil gå til sosialkassen ved sykehuset i Okhaldhunga. Det gir mulighet for at de aller fattigste kan få nødvendig legehjelp inkludert operasjoner.

Fotoutstilling

Fredag blir det åpning av fototutstillingen ved Morten Espeland. I tillegg vil Dorothea og Ingvild Vestøl delta i Fredagsklubben og vise bilder fra Nepal og sykehusarbeidet i Okhaldhunga.

Lørdag er det åpen fotoutstilling på dagtid og et åpent arrangement på ettermiddagen med mer om utstillingen og arbeidet på sykehuset. Servering av mat fra Nepal i tillegg til kaffe, brus og is. Vi ønsker alle velkommen, unge og gamle, til en hyggelig kveld i kirka med allsang og utlodning av gevinster fra Nepal.

Søndag er det gudstjeneste med Ingun Stokstad Barane. Dorothea Vestøl har prekenen, og det blir tatt opp takkoffer til sykehusbyggingen i Okhaldhunga.

elefantvasker web.jpg

Elefantvasking

Å se verden i et annet perspektiv

Vi lever i en rik del av verden med våre utfordringer og problemer. Det kan være bra å se verden i et annet perspektiv. Kanskje vi setter mer pris på at vi egentlig har det godt her nord? Som menighet har vi to prosjekter vi støtter. Sykehusbyggingen i Okhaldhunga og arbeidet i Boa Vista i Brasil. Vi tror at vi har mye å lære av dem også. Helga vil være en anledning til å tenke etter hva vi kan lære av Nepal og folket der. Det kan godt hende de har verdier som har gått tapt i vår rike del av verden.

Vel møtt til trivelig og meningsfull helg på Eigerøy!

tekstilselger web.jpg

Tekstilselger

Fredag 1900
Åpning av fotoutstilling v/Morten Espeland. Bilder og fortelling fra Nepal og sykehusarbeidet i Okhaldhunga v/Dorothea og Ingvild Vestøl. Fredagsklubb som vanlig

Lørdag kl 12 -17: Åpen fotoutstilling – stikk innom!

Lørdag kl 1700: Åpent arrangement for alle aldre
Dorothea Vestøl forteller og viser bilder fra Nepal og sykehuset i Okhaldhunga; Morten Espeland om fotoutstillingen.
Servering: Smak av Nepal, kaffe, brus og is
Allsang og Utlodning av gevinster fra Nepal mm

Søndag kl 1100
Gudstjeneste v/Ingunn Stokstad Barane; Tale: Dorothea Vestøl; Musikk/Sang: Rune Pedersen; Takkoffer til sykehusbygging i Okhaldhunga; Kirkekaffe og Søndagsskole