Tårnagenter inviterer: «Kom, kom, kom og få en Himmel over livet!»

Av Marit Fimland, februar-15

Alle 3. klassinger som er medlemmer av Den norske kirke blir invitert til Tårnagentsamling, og sist helg var 39 Tårnagenter fra hele Eigersund samlet i Bakkebø kirke i flere timer både på lørdag og søndag. På gudstjenesten søndag fikk de formidlet hva de hadde lært til alle gudstjenestedeltakerne. Blant annet sang de om Himmelen over livet.

Se bilder fra Tårnagenthelg

«Høyt der oppi kirketårnet henger det ei diger klokke
Synger ut en hem’lig sang, klinger med en mystisk klang. (. . .)
Kom, kom, kom og få en Himmel over livet!»

Agenter i aksjon

Hemmeligheter, mystikk og åtte- og niåringer utstyrt med forstørrelsesglass er bare noen av stikkordene her: Årets Tårnagenter hadde fått høre om en skikkelig stygg svindelhistorie. Trosopplærer for Egersund og Helleland, Christiane Krahner forteller at hun hadde fått god hjelp av medlemmene i Trosopplæringsutvalget og medhjelpere, til sammen ti voksne, til å gjennomføre alt det praktiske rundt arrangementet.

På lørdag var de nesten førti Tårnagentene i kirka i flere timer, og de fikk mange ulike slags oppdrag. Blant annet fikk de ulike tips til å kunne løse svindelgåten. De fikk løse kryssord, fikk et brev med hemmelig skrift som var så liten at de måtte finne fram forstørrelsesglassene, og dessuten fikk de snakke med en som har arbeidet som politi, Tor Arne Leidland, om hvordan politiet arbeider når de skal løse en krimgåte, og blant annet viste han hvordan man tar fingeravtrykk.

tårnagentsang web.jpg

TÅRNAGENTSANGEN: ” Ikke bare tenke på oss selv, men hjelpe andre” synges under gudstjenesten i Bakkebø kirke. Foto: Marit Fimland

Svindelfortelling i Bibelen!

Åtte-niåringene, som jobbet i grupper, fant etter hvert ut at det handlet om en svindel i en familie, der den yngste broren virkelig rotet det til for både seg selv og resten av familien, og svindlet den eldre broren for hele arven hans. Bibelen er full av dramatiske fortellinger, årets Tårnagenter fikk høre fortellingen om brødrene Esau og Jakob. I gudstjenesten på søndag fikk prest Ingun hjelp av flere av Tårnagentene som hadde kledd seg ut og dramatiserte fortellingen om de to brødrene for alle som var til stede. «Vi som er her i kirka, kan også gjøre mye dumt. Da er det godt å be Gud og hverandre om tilgivelse», sa Ingun, og formidlet at vi kan kjenne oss igjen i både Jakob, «luringen», og i Esau, som ble sint da han ble lurt. Tårnagentsangen sier noe om hvordan Gud ønsker vi skal være mot hverandre:

«Ikke bare tenke på oss selv, men hjelpe andre
Du og jeg kan gjøre en forskjell, vi kan forandre
noe der vi bor. Sette gode spor
Sånn at andre får en Himmel over livet», sang Tårnagentene.

Oppdrag vel utført

Søndagens gudstjeneste var preget av at 3.klassingene hadde jobbet med mye forskjellig dagen før: Vi fikk høre flere sanger av koret, som ble dirigert av kateket Hedvig. Bakerst i kirka var det utstilling av tegninger som Tårnagentene hadde laget. En gruppe hadde vært med på å forberede kirkekaffen etter gudstjenesten, og Gine Puntervoll Ørsland og Aurora Fluge (bilde) syntes det var stas å spise muffins de selv hadde pyntet med glasur og fotball-knapp. Det som var gøyest med hele helga, var likevel å ringe med kirkeklokkene, syntes de! (Man kalles ikke Tårnagent for ingenting!) De var oppe i kirketårnet i Bakkebø kirke i mindre grupper; 6-7 i hver gruppe, og noen av lederne syntes visst det var veldig kaldt i tårnet. For de som lurer på hva som er skikkelig Tårnagentmat på en lørdag, så er det pizza og brus. Selvfølgelig må enhver Tårnagent som har utført et oppdrag få et diplom til å ta med hjem. Det var høytidelig overrekkelse av diplom til alle, der alle navn ble lest høyt opp, og en etter en fikk diplom som de kunne ta med hjem. Oppdrag Tårnagent er vel utført, både av åtte-niåringer, ansatte og frivillige!

dramastykke web.jpg

LURINGEN ESAU: Tårnagentbarn dramatiserer fortellingen om Jacob og Esau. Foto: Marit Fimland