Skaperverkets dag markert med friluftsgudstjeneste

Tekst: Thor Erling Sætrevik, Foto: Roar Sætrevik og Thor Erling Sætrevik

Vet dere hvor lenge en plastpose kan ligge i naturen før den råtner? 20 år. Hva tror dere om en tomflaske? 450 år! Diakon Siri Johannessen holdt en tankevekkende preken under fyrgudstjenesten i forbindelse med «Skaperverkets dag» som ble markert søndag 21. juni.

Mange store og små hadde tatt turen ut til Eigerøy fyr denne godværsdagen. På vei ut ble de besøkende utfordret til å svare på spørsmål om naturvern og hvordan Gud hadde skapt alt som lever på jorden. Som belønning for innsatsen mottok barna en fin medalje med påskriften: «Og på den syvende dagen lo Gud. Han hvilte og gledet seg over dette strålende som han hadde skapt». Fuglekvitter og sauebrek langs turveien gav en fin innramming av dagen med fokus på alt det som omgir oss i naturen.

små gleder.jpeg
SMÅ GLEDER
: Is = ”kirkekaffe” for barna

Friluftsgudstjeneste

Vel fremme ved fyrvokterboligen fikk unge og gamle bein hvile seg under friluftsgudstjeneste med «den fineste altertavlen av alle» som Siri sa så sant. Det var vanskelig å si seg uenig når man så ut på himmel, hav, svaberg og den værharde naturen ytterst på Midbrødøya utenfor Eigerøy. Under gudstjenesten ble det tatt opp takkoffer til Eigerøy menighets vennskapsmenighet i Boa Vista, Brasil. Pengene skal gi tak over hodet for mennesker som virkelig kjenner naturen på kroppen, på godt og vondt. Det var en viktig påminnelse om hvor takknemlige vi bør være og at vi ikke bare har ansvar for klima og miljø, men også et ansvar for andre mennesker som ikke er like privilegerte som oss. Godene på kloden er skjevt fordelt og det er viktig å huske at alle mennesker i verden er skapt i Guds bilde, slik Siri også var inne på i talen sin.

bønnevarde.jpeg
BØNNEVARDE
: 9-åringene bygde bønnevarde under gudstjenesten.

Bønnevarde

9-åringer fra hele kommunen var spesielt invitert til denne gudstjenesten, som en del av menighetenes felles trosopplæringsprosjekt, «Åpne hjerter». Sammen med de andre barna fikk de ansvar for å bygge en bønnevarde under gudstjenesten. Etterpå var det aktiviteter for barna, mens mange også valgte å besøke kafeen som for anledningen var åpen i fyrvokterboligen. Flere skuelystne tok også turen opp i fyrtårnet som holdt åpent for anledningen. Det ble en fin dag for store og små, med god anledning til å nyte skaperverket fullt ut.

friluftsgudstjeneste.jpeg
ÅPEN HIMMEL: