Sommerpraten med Trine

Menighetsbladet ønsker i sommer at våre lesere skal bli bedre kjent med de seks sist ansatte på kirkekontoret. Først ute i sommerpraten er Trine Longfjeld Sætrevik, daglig leder i Eigerøy menighet.

Hvordan vil du beskrive dette siste året i forhold til utfordringer og gleder i arbeidet?

Dette har vært mitt første år som daglig leder og trosopplærer i Eigerøy menighet, dermed har det vært mye nytt å sette seg inn i. Det har både vært spennende og utfordrende. Jeg har blitt veldig godt tatt imot og opplever en positivitet i møte med de frivillige i menigheten. Det mest utfordrende er kanskje å komme med nye tanker, opplevelser og erfaringer inn i noe som allerede er så godt etablert. Som småbarnsmor ser jeg at vi ikke alltid klarer å treffe den yngre generasjon, og da må vi kanskje være villig til å gjøre noe annerledes?

Hva bringer denne sommeren og hvordan forbereder du deg på et nytt arbeidsår?

Mange familieturer. Vi skal på hytta til mine foreldre i Sirdalen, til Sørlandet med min manns familie, og en liten tur til Danmark. Et høydepunkt er den årlige lavoturen med alle mine brødre og svigerinner, med mamma og pappa som turledere. Jeg trives veldig godt sammen med familie, og bruker sommeren på å slappe av, kose meg og ha det kjekt med de rundt meg. Slik kobler jeg av og lader opp til et nytt arbeidsår.

sommer-trine 2015.jpg

DRØMMER: ”Jeg drømmer om en kirke som formidler kirkens budskap gjennom ord og gjerninger - og kirken det er oss!” er Trine Sætreviks drøm for Eigerøy menighet. Foto: Svein Anton Hansen

Hvilke visjoner og ønsker har du for det nye arbeidsåret? Hvilke prioriteringer gjør du og hva er viktigst?

Som daglig leder ser jeg på det å jobbe med visjoner og mål som veldig viktig. Jeg må lede de rundt meg, slik at vi går i samme retning og jobber for den større hensikt. Jeg drømmer om en kirke som formidler kirkens budskap gjennom ord og gjerninger - og kirken det er oss! En kirke som smitter av den kjærligheten vi har fått ta del i, og viser at Jesus er relevant og betydningsfull også i vår tid! Og dette skal gjelde for både barn, unge, voksne og eldre. Arbeidskirka er en menighet med mange møteplasser og enda flere frivillige, og det krever et engasjerende og godt lederskap. Det er viktig at den enkelte blir sett, følges opp og kjenner seg inkludert i arbeidet. Ikke minst er det viktig at vi alltid inviterer med flere til tjenestefellesskapet. Det betyr at vi må prioritere og ta oss tid til mennesker, og ha fokus på at jeg er viktig i denne sammenheng.

Hvilken bok håper du å lese i sommer?

Det er jeg usikker på. Jeg er ikke så flink til å ta meg tid til å lese. Det hender jeg finner meg en roman når jeg er på hytta i Sirdalen. I fjor sommer leste jeg ”Et helt halvt år” av Jojo Moyes og den kunne jeg nesten ikke legge fra meg. Men jeg tror kanskje det blir mer strikking enn lesing på meg i år.