Sommerprat med Christiane

Menighetsbladet ønsker i sommer at våre lesere skal bli bedre kjent med de seks sist ansatte på kirkekontoret. Denne uken møter du Christiane Krahner, trosopplærer i Egersund og Helleland menigheter.

Hvordan vil du beskrive dette siste året i forhold til utfordringer og gleder i arbeidet?

1.september-14 var min første arbeidsdag. Men jeg vil si at det tok et halvt år før jeg helt skjønte oppgavene mine. Jeg har lest trosopplæringsplanene til menighetene om og om igjen, har spurt mine kollegaer og har prøvd å delta i mange forskjellige opplegg for å se og lære. Dette var en utfordring. Gleden ligger i at jeg fikk veldig god oppfølging og hjelp til alt jeg spurte om. Ellers er jeg veldig glad for at jeg har fått meg en kreativ jobb der jeg kan bruke både min fantasi og mine erfaringer. Det er helt fantastisk å jobbe med barna som ofte har en helt annen innfallsvinkel på ting og verden enn det vi voksne har.

Hva bringer denne sommeren og hvordan forbereder du deg på et nytt arbeidsår?

Jeg gleder meg veldig til tre ukers ferie med god mat og cappuccino i Italia. Tilbake på jobb skal jeg se på planene for høsten og begynne med forberedelsene: sjekke rekvisita, skrive invitasjoner, lese en del fagbøker. Så håper jeg på mange gode ideer som jeg kan bruke i våre trosopplæringstiltak. Det er allerede en del ideer som sviver rundt i hodet mitt. Men jeg vil få de litt mer konkret og jeg må sjekke om de kan realiseres. Så håper jeg at jeg ligger godt an med de konkrete planene til september.

christiane krahner web.jpg
NYE TILTAK: Trosopplærer Christiane Krahner ligger og pønsker ut nye trosopplæringstiltak for barn og unge. Foto: Svein Anton Hansen

Hvilke visjoner og ønsker har du for det nye arbeidsåret? Hvilke prioriteringer gjør du og hva er viktigst?

Min visjon for trosopplæring i det nye året er at vi fortsetter med et godt samarbeid med de kristne menighetene som finnes her i Egersund-området, et samarbeid som er preget av gjensidig respekt og toleranse. På dette fundamentet har jeg store ønsker om at våre trosopplæringstiltak skal treffe ”midt i blinken” til de unge. Det er i alle fall ikke ”top secret” at mitt favorittema er natur og miljø. Så ser jeg veldig fram til neste ”Skaperverkets dag”. Det er viktig for meg at ungene skal trives og fortelle det videre, slik at mange får lyst til å være med i et fellesskap av vanlige, ikke perfekte mennesker som er sammen på vei til å forandre verden med verdens beste budskap.

Hvilken bok håper du å lese i sommer?

Det blir ”Project Rosie”. Forfatteren er Greame Simision. Boken handler om en mann med Asperger Syndrom, som utvikler en plan for å finne seg en kjæreste… veldig morsom!

Ellers blir det sannsynligvis Marlo Morgans ”Mutant message from Down Under”. Denne boken handler om Australia og aborginere, deres liv, historie, religion og forhold til naturen. Denne boken har jeg les før og den har inspirert meg mest av alle bøker jeg har lest. Derfor har jeg veldig lyst til å lese den om igjen.