Ser du hva som mangler?

Tekst: Thor Erling Sætrevik, foto: Arne Espeland

Dersom du har gått forbi kirkebygget på Eigerøy i det siste, har du kanskje lagt merke til at noe er på gang... Heldigvis har vi en aktivitetshall som kan brukes til det meste!

Kirkebygget på Eigerøy blir flittig brukt. Det er vi glad for! I over tjue år har kirka vært brukt til aktiviteter for hele familien, hele uka. Dette har naturligvis medført slitasje på bygget. Det er derfor på tide å bygge ny kirkestue og nytt kjøkken i kirka. Rivningsarbeidet begynte 3. august. Foreløpig regner entreprenøren med at bygget skal stå klart rundt mars 2016.

eigerøy arbk nybygg web.jpg

Her blir det nytt bygg.

Den delen av bygget som inneholdt kirkestue, kjøkken, toaletter og lager er nå revet. Vi gleder oss stort til å ta i bruk det nye bygget, og er samtidig takknemlige for at vi kan drive arbeidet vårt tilnærmet som normalt mens vi venter. Takket være flere tusen timer med dugnadsarbeid, er vi så privilegerte at vi har en flott aktivitetshall med kjøkken, toalett og verksted som tilhører kirka. Dette bygget vil bli brukt til alle aktivitetene som tidligere har foregått i kirkestua, i tillegg til gudstjenester, under byggeperioden. Byggingen får derfor lite konsekvenser for aktivitetene i kirka, som vil gjennomføres tilnærmet som normalt. Det er fortsatt mulig å døpe barn.

Vi er opptatt av at alle skal føle seg velkomne i kirka. Da er tilgjengelighet viktig. Vi legger derfor vekt på universell utforming når vi nå oppgraderer disse delene av kirkebygget. Det skal være like lett å ta seg frem i kirkestua som resten av kirka. Et større kjøkken vil gjøre det lettere for oss å servere enda flere mennesker samtidig. Nytt ventilasjonsanlegg vil gjøre inneklimaet bedre. Tidligere i vår var vi stolte av å ta i bruk det nye inngangspartiet med lettere tilgjengelige toaletter. Alle disse oppgraderingene er nødvendige, og vil gjøre opplevelsen bedre for alle som bruker kirka vår. Samtidig gjør det nye bygget det lettere for oss å huse flere mennesker og å tenke fremover de neste tjue årene.

Store byggeprosjekter som dette koster selvsagt mye penger. Dersom du har lyst og anledning til å bli fast giver til Eigerøy arbeidskirke, kan du legge inn fast trekk fra din konto til Eigerøy arbeidskirkes giverkonto: 3270.21.17045. Alle er uansett hjertelig velkomne til å ta del i aktiviteter og gudstjenester både under byggingen og når det nye bygget står klart. Vel møtt! Følg med på nettsiden til kirka: www.eigeroykirke.no