Lenge leve gode tradisjoner på Helleland!

Av Oddny Sandstøl Frisk

Tradisjonen tro ble både årets konfirmanter og 50-års konfirmantene presentert under bygdedags-gudstjenesten i Helleland kirke 13.september.

Norleiv Gudmestad hadde virkelig gjort leksen sin. Han hadde med både konfirmantboken, Bibelen han fikk til konfirmasjonen og bilde av konfirmantene fra 1964. I tillegg hadde han tatt vare på konfirmantkortene. Bilder av dette ble vist på storskjermene som nå er i bruk under gudstjenesten. Etter gudstjenesten fikk både de nye og de gamle konfirmantene servert komle på Grendehuset med tilhørende kake og kaffe. Det ble god tid til å mimre og oppdatere hverandre. Angnes Fredriksen og hennes mann hadde kommer hele veien fra Balstad i Lofoten for å være med på jubileet. Det var imponerende.

gullkonfirmanter web.jpg
Gullkonfirmanter: fra venstre Jon Kvinen, Angnes (Toften) Fredriksen, Olav Arvid Eikeland, Agnes Øen, Arve Mydland, Ivar Hovland, Kåre Grude og Norleiv Gudmestad. FOTO: Oddny S.Frisk

helleland 2015-2016 web.jpg
Årets konfirmanter: Maria B. Birkeland, Karen Therese Frisk, Julie Høiland, Julie Veshovda Kvalsund, Ina Helen S. Melhus, Ruth Mydland, Ruben Skipstad og OlavTaule. FOTO: Siri Skjærpe