4-åringer på skattejakt

Av Christiane Krahner, nov.-15

14.-15. november var 4-åringer i Egersund invitert til skattjakt i Bakkebø kirke. Lørdag kl 11 møtte 21 forventningsfulle 4-åringer opp for å finne skatter i kirken. Allerede på ytterdøren fant vi et bilde av Jesus, som holder ei jente og en gutt i hånda. Slik kom vi på å tenke at barna er hjertelig velkommen i kirken. Inne i kirken, under en blå duk fant vi døpefonten, vi kjente på vannet og den gode følelsen av at Gud kjenner oss.
I alterringen oppdaget barna skattekisten. I den befant det seg et hjerte til hvert av barna. På hjertet stod det skrevet et dikt som finnes i 4-årsboka og forteller at vi er verd mer enn gull.

skattejakt - dåpsfont.jpg

SKATTEJAKT: Hva befinner seg under den blå duken? FOTO: Judy Åvendal

barna kjenner på dåpsvannet.jpg

DÅPSVANNET: Å kjenne på vannet og vite at Gud kjenner oss. FOTO: Judy Åvendal

Nede i kjelleren satt barna musestille og lyttet til fortellingen om tolleren Sakkeus som ingen likte, siden han hadde gjort så mye feil, men at det var Jesus som skjønte det gode som var inne i ham og gav ham en sjanse til. De var kjempeflinke med å lage bevegelser til ”Sakkeus-sangen” og til sangen «Takk min Gud for hele meg». Til slutt fikk alle deltakere skrive seg inn i kirkas besøksbok både med navn og fingeravtrykk og både barna og voksne koste seg med boller og brus.

4- åringene framførte sangene i gudstjenesten på søndag etter de hadde fått
4- årsboka. I sin preken fra Lukasevangeliet om fortellingen om hvordan Jesus tar imot barna, fikk vi alle bekreftet at barna er en veldig viktig del av vår menighet som vi må ta vare på.

En stor takk til trosopplæringsutvalget i Egersund menighet for innsatsen begge dager!

4-åringer og ingun.jpg

4-ÅRSBOKA: Prest Ingun leser fra 4-årsboka, under gudstjenesten søndag. FOTO: Ivar Barane