Marias hemmelighet

Av John Magne Aas, des.-15.

Søndag 13.desember inviterte Hellvikskonfirmantene til Lysmesse.

Se flere bilder fra Hellvikskonfirmantenes lysmesse

Julen handler mye om forventninger, om presanger, god mat, om å være sammen. Livet har mye forventning i seg. Hva vil fremtida bringe for våre unge konfirmanter. Ungdomstida er full av håp og drømmer. Det var det nok også for unge Maria som stod på terskelen til livet. Hun hadde fått seg en flott kjæreste, Josef. Så blir alt snudd på hodet. Maria blir med barn. Hun får i oppgave av Gud å bære fram Jesus. For et ungt kjærestepar innebar det mye skam at Maria ble gravid. Det var ikke lett å fortelle dette til noen. Maria holdt nok dette skjult så lenge som mulig. Det er flere eksempler i Bibelen på at jenter i Marias tilstand ble steina.

slektningetreff.jpg

SLEKTNINGETREFF: Maria spilt av Guro Stølan besøker Elisabeth spilt av Amalie Svendsen. (Lukas 1,39-44)

I forventningens tid er det mange som går og bærer på hemmeligheter. Det er ikke alt vi ønsker at andre skal vite. Det er ikke alle forventninger som er gode. Julen er kontrastenes høytid. Den har alt i seg. Glede, sorg, savn, frykt, forventninger og håp. Det at Gud ser oss gir håp. Jesus kom til oss alle og han ser oss. Marias hemmelighet brakte håp inn i verden. Det håpet er like aktuelt i dag. Ingun prest ba oss huske den lille bibel - Johannes 3,16: ”For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.”

Du stjerne over Betlehem
send dine stråler ned,
og minn oss om at julens bud
er kjærlighet og fred

hellvikskonfirmantene.jpg

HELLVIKS-KONFIRMANTER: Simen Svendsen, Henrik Pedersen, Guro Stølan og Amalie Svendsen, samt prest Ingun Stokstad Barane.