Bok og boller til 6-åringer

Rebekka Sæstad Østebrøt

Søndag 7.februar-16 var det 6-åringenes dag i kirken.
31 forventningsfulle 2010-modeller deltok på gudstjenesten.
Både 6-åringene og søsken var med og ledet an i sang og bevegelser på ”Hvem har skapt alle blomstene” og ”Jeg er trygg hos deg.”

tid for bok.jpg

TID FOR BOK: Hilde Stapnes fra dåpsskolen i Egersund menighet roper opp 6-åringene slik at de får sin
egen 6-årsbok.

En etter en ble 6-åringene ropt opp og fikk utdelt ”Min kirkebok” som egentlig er to bøker, ei med fortellinger og sanger og ei aktivitetsbok. Disse bøkene skal de bruke videre på dåpsskolen de neste torsdagene fram mot gudstjenesten 13. mars.

Gudstjenesten bar også preg av at det var fastelavnssøndag. Fastelavnsriset var utgangspunktet for søndagens preken og helt til slutt ble det bollefest og kirkekaffe.

glad gutt.jpg

GLAD GUTT: Theodor Sæstad Østebrøt har fått sin 6-årsbok.

Svein Anton Hansen

Idet dere døper og lærer dem…

For å hjelpe foreldrene med ”å oppdra barna i den kristne forsakelse og tro”, tilbyr mange menigheter egen dåpsskole for 6-åringene. Så også Egersund menighet.

- Vi startet søndag 7.februar med gudstjeneste i Egersund kirke samt første samling for dåpsskolen torsdag 11.februar. Ca ¼ av de 88 barna som fikk invitasjon til dåpsskolen har meldt seg på dåpsskolen. Dette sier Christiane Krahner som er trosopplærer i Egersund menighet.

Hun forteller at i tillegg til to gudstjenester så blir det fire torsdags-samlinger på Menighetssenteret. Her vil barna oppleve sangstund, lesestund, bibelfortellinger, hobbyaktiviteter og lek. – Hvis noen som leser dette har en 6-åring som ikke har vært på de to første samlingene, så er det bare å ta kontakt med meg på kirkekontoret, så skal barnet få være med på de samlingene som er igjen, sier Christiane og smiler bredt. – Og så skal vi øve inn et dramastykke som vi skal bruke under gudstjenesten i Bakkebø 13.mars.

dåpsskole lek.jpg

LEK: Dåpsskolen har plass for læring og lek.