Åpningsfest med full aktivitet i hele kirka

Av Thor Erling Sætrevik, foto: Arne Ove Østebrøt

Fullt hus, motorsykler, lykkehjul, ansiktsmaling, åresalg og kafé. Åpningsfesten for den nye kirkestua på Eigerøy bød på noe å gjøre for hele familien.

Se flere bilder fra åpningsfesten

Fylt til randen

Kirka var fylt til randen av mennesker i alle aldere da den nye kirkestua i Eigerøy arbeidskirke skulle innvies sist lørdag. En del var faktisk nødt til å stå på gangen, da festen startet i kirkerommet. De fikk til gjengjeld god utsikt til motorsykkelkortesjen fra Holy Riders som trosset regnet og rullet inn på parkeringsplassen for å være med på festen. Menighetens forsangerteam satte stemningen med Oslo Gospel Choirs «Celebrate», før Egersund Pre- og SoulChildren løftet stemningen ytterligere med energisk sang.

10955588_10207311710249775_5158004775612047674_o-20001.jpg

SNORKLIPPING: Ordfører Odd Stangeland fikk god hjelp til å klippe snoren til den nye kirkestuen.

Ordføreren «klippet snora»

Etter menighetsrådsleder Gyrid Espelands åpningstale, toppet høytidsstemningen seg da ordfører Odd Stangeland skulle foreta den offisielle snorklippingen. Med saksa i hånda snakket han om viktigheten av å tilhøre et godt fellesskap, og at menneskene i slike fellesskap snakker godt om hverandre. Han mente at arbeidskirka er kjent for sin store takhøyde, og at dette ikke kom av seg selv, men av bevisst, hardt arbeid over tid. Det oppfordret han alle tilhørerne til å anerkjenne og rose lederne av arbeidet menigheten for. Idet ordføreren klippet snora, åpnet skyvedørene seg og endelig kunne de forventningsfulle fremmøtte strømme inn i den nye kirkestuen.

10504794_10207311709569758_3969251043421483568_o-20001.jpg

ÅPNING: Døren inn til den nye kirkestuen åpnes. Forsamlingen venter i spenning.

Større takhøyde og universell utforming

Inne i kirkestuen fikk man oppleve at også den fysiske takhøyden var langt større enn før. Ellers hadde stua fått nye farger, oppgraderte tekniske løsninger som bl.a. en ny storskjerm og lydanlegg med mulighet for direkteoverføring fra kirkerommet. Den kanskje viktigste oppgraderingen i den nye kirkestua, var at gulvet var hevet slik at alle rom i første etasje nå er på samme plan. Slik har kirkestua fått en universell utforming som virkelig gjør det lettere for alle å delta i menighetens arbeid og aktiviteter.

Kaffedrøs og åresalg

Mens foreldre og besteforeldre drøste med en kaffekopp og nydelige kaker, løp barna rundt på de ulike aktivitetene i kirka. Det ble solgt årer og utloddet bl.a. et maleri av Harald Sørensen, fotografi av Arne Ove Østebrøt, en håndlaget krakk, en sparkesykkel og flere fruktkurver.

Full aktivitet i alle rom

Heldigvis finnes flere rom i kirka enn bare den nye, flotte kirkestuen, for det var ikke alle som bare ville sitte ved bordet og drøse. På biljardrommet kunne man høre tikkelyden av lykkehjulet og jubelen fra barn som vant mange flotte gevinster. I det nyoppussede inngangspartiet møtte barna blide jenter fra SoulChildren-koret som malte mange flotte motiver i ansiktet på spente barn. Noen ville ha sommerfugl, andre ville ha Spiderman-ansikt. Det virket nesten magisk for de oppglødde barna å se seg selv i speilet etterpå. På loftet fikk barna klippe og lime, og være med og lage et banner som skal pryde de høye veggene i kirkestuen. Ute i aktivitetshallen fikk barna løpt ifra seg og kastet på blikkboks.

12901541_10207311703889616_2618926879419021967_o-20001.jpg

BARNEKOR: Egersund Soul og PreSoul Children sang under åpningsfesten.

En fest over all forventning

Det ble en fest over all forventning, med et oppmøte som tyder på at den nye kirkestuen kommer til å bli godt brukt i årene fremover. Dette lover godt for arbeidet i arbeidskirka.