Konfirmantfest – kreativ formidling av den kristne tro

Eva Sirevåg Sæstad, april-16

Aulaen på Dalane videregående var onsdag ettermiddag fullsatt av konfirmanter, foreldre, søsken og besteforeldre. Det er ikke godt å vite om det var en fest for konfirmantene eller av konfirmantene. I alle fall var det ungdommene fra Husabø, Lagård og Hellvik som sto i fokus denne ettermiddagen.

Ulrikke Leidland Sæstad åpnet festen med en liten tale der hun takket for alt de hadde fått være med på i konfirmanttiden. Kateket Hedvig Caroline Karlsen ledet festen med et glødende engasjement for de flotte ungdommene.

dans - glede0001.jpg

GLEDE: Konfirmanter danser for å vise gleden i den kristne troen.

Budskap gjennom underholdning

Konfirmantene satte virkelig sitt preg på festen. Fortellingen om da den Hellige Ånd ble gitt til disiplene på pinsedagen ble dramatisert med kreative effekter. Andre hadde valgt å lage film. De 5 konfirmantene fra Hellvik hadde laget film om da kvinnene fant graven til Jesus tom. Så fikk vi se konfirmanter fra Husabø som hadde spilt inn historien om bonden som forlot saueflokken for å finne den ene sauen som forsvant. I tillegg bidro to av gruppene med glad sang og kjente salmer, mens ei jentegruppe danset fordi det er kjekt og en måte å prise Gud på.

den hellige ånd0001.jpg

KREATIVITET: Fortellingen om Den Hellige Ånd dramatisert.

9 måneder med forberedelse

Kateketen formidlet noe av det konfirmantene sitter igjen med etter å ha hatt 60 timer sammen fordelt på blant annet undervisning, 8 gudstjenester, leir og fasteaksjon. Mange likte konfirmantleiren best, det å bli kjent med flere, mange aktiviteter og god mat. Å måtte stå opp tidlig på søndagene for å gå på gudstjeneste er nok ikke like populært. Men det viktigste av alt er at de i løpet av denne tiden har blitt bedre kjent med kirka, Bibelen og hvem Gud er.

Kort oppsummert så var tilbakemelding fra konfirmantene ”Gud er ikke så kjedelig som de trodde”.

dsc_005500012.jpg dsc_006400012.jpg

Kateket Hedvig Caroline Karlsen og Ulrikke Leidland Sæstad.