Konfirmantene leverte og ble serverte

Av Thor Erling Sætrevik, mai-16

Samtalegudstjeneste er ikke hva det en gang var. På overhøringen i 2016 måtte presten (Martin Kolstad) svare for seg. Han klarte seg godt. I forrige uke markerte Eigerøykonfirmantene avslutningen på konfirmasjonstiden sin.

Selv om konfirmantene ikke lenger må pugge spørsmål og svar fra Bibelen, bidro de med det meste av innholdet i samtalegudstjenesten forrige tirsdag. De fremførte illustrerende tablåer om sentrale kristne symboler, leste forbønn og bibeltekster, og sang så vakker solosang at man fikk frysninger av å være tilstede. Det ble en flott virkelig flott opplevelse for de mange stolte familiemedlemmene i kirka.

Lave skuldre på konfirmantfest

Etter å ha levert varene under samtalegudstjenesten, kunne konfirmantene løsne på snippen og slenge beina på bordet, sammen med foreldrene sine. Det var tid for konfirmantfest. Festen var stelt i stand av foreldre til fjorårets konfirmanter, så her kunne virkelig alle senke skuldrene.

To fullsatte gudstjenester

Når søndagen kom, var det igjen på tide å komme seg i finstasen. Endelig skulle de feire konfirmasjonsgudstjeneste. Plutselig var det kanskje litt høye skuldre igjen. Det var utvilsomt en spent gjeng som stilte opp i de hvite kappene. Man har god grunn til å være spent en sånn dag. Både kirkesal og kirkestue var fullsatt under begge gudstjenestene, og alle var kommet der av én grunn - sin konfirmant.

eigerøykonfirmanter 2016 web.jpg

Eigerøy-konfirmanter 2016. Foto: Ole Gunnar Jensenius

Rørende sang

Etter at de hadde knelt for presten og blitt velsignet, kunne Sikke Marie Sandstøl berolige konfirmantene med at det «verste» nå var over. Hun fremførte videre en nydelig sang som nok rørte både foreldre og konfirmanter. Sangen heter «Ingen som du», gjort kjent av Ingebjørg Bratland, og skrevet av «okka» egen Ingvar Hovland. Her er et utdrag, som oppsummerer noe av det viktigste man kan minne ungdommer og hverandre om, og som Jesus flere ganger understreket:

For du har både vett nok,
Mot nok og ro nok.
Og du er både bra nok,
Sterk nok og god nok
Du er den blomen du skulle vera
Kom med dine draumar, kom med di tru
For ingen er som du.

Forsangerne rørte nok også ett og annet pappahjerte når de sang det som må være den fineste fotballåten som finnes, Liverpools egen «You’ll never walk alone». Sangen er opprinnelig skrevet til Broadway-musikalen Carousel. Tittelen og hovedbudskapet er en god påminnelse om hvilken rolle Jesus vil ha i livet til konfirmantene også videre i livets ulike sesonger.

When you walk through a storm, hold your head up high
And don’t be afraid of the dark
At the end of the storm, there’s a golden sky
And the sweet, silver song of a lark
Walk on through the wind
Walk on through the rain
Though your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you’ll never walk alone
You’ll never walk alone

Med dette ønsker vi konfirmantene og familiene deres en god tid videre, og velkommen tilbake i kirken når som helst!

eigerøygutter.jpg

Foto: Ole Gunnar Jensenius