MC-kafé med «noko attåt»

Thor Erling Sætrevik, mai.-17

Hvis du er interessert i motorsykler eller en god drøs, bør du ta turen på MC-kafé i arbeidskirka!

1. og 3. mandagen i måneden cruiser motorsykler i alle størrelser og fasonger inn på parkeringsplassen utenfor arbeidskirka på Eigerøy. Det er tid for å møte andre MC-folk, kikke på sykler og drøse over en kaffekopp. Vi tok en prat med Frode Klippen som er en av drivkreftene bak tilbudet, for å få vite mer om hva som skjer på Holy Riders MC-kafé.

fine doninger (003).jpg

Foto: Ommund Skaar

Hva er Holy Riders MC-kafé?

En kafé for folk med MC-interesse, og en god drøs over kaffe, kaker og brus. Det som er spesielt med HR sin MC-kafé er at vi alltid har en andakt.

Hva gjør dere på MC-kafeen?

Utenom drøs, kaffe og andakt, hender det at vi har noen tekniske innslag. Neste mandag kommer det en for å snakke om tilpasning og innstilling av støtdempere og fjæring på motorsykler.

Hvem pleier å komme på kafeen?

Kvinner og menn med forskjellig bakgrunn og fra ulike miljøer - troende og ikke-troende. Ofte kommer det folk fra Egersund MC og andre som ikke tilhører noen klubber. Her er det lav terskel. Du trenger ikke å være en dreven biker. Om du kommer på Corvette eller Indian eller uten sykkel gjør ingenting. Alle er velkomne. De fleste som kommer er voksne, men vi ønsker gjerne at ungdommer helt ned i 16-årsalderen skal komme innom. Vi har mye erfaring som de kan lære av - her er det mye gratis tips å få. Her kommer folk som har vært trenere på landslaget i speedway og langbanekjøring. Vi har også folk som kjører i norgescupen i roadracing.

Hvorfor arrangerer dere disse kveldene?

Vi har en MC-interesse og ønsker å kombinere det med et godt kameratskap og et åndelig fellesskap.

Er det noe som har overrasket dere etter at dere startet tilbudet i 2014?

At det er såpass mange som møter opp. I fjor hadde vi et snittbesøk på 32 stk. på kafeen. Det er veldig bra, spesielt med tanke på at vi holder åpent hele året, også utenom sesongen.

Hva er det beste med HR MC-kafé?

Personlig ser jeg frem til å treffe folk med ulik bakgrunn. Mange som treffes her blir med i Facebookgruppa vår og slenger seg med på MC hvis vi avtaler en tur til f.eks. Oltedal eller Lista. Det åndelige og sosiale miljøet betyr også mye for meg.

Hva skjer fremover i år?

Vi reiser på tur til Telemark 11.-12 juni. Det er allerede 26 påmeldte, men ennå plass til flere. Det blir mye flott natur og morsom kjøring på skikkelige motorsykkelveier.

Hva gjorde dere 1. mai i år?

Vi var med og hjalp Egersund MC på torvet, og samlet ca. 40 stk. til grilling på kvelden. Begge deler var en stor suksess!

grilling og mc (002).jpg

Foto: Ommund Skaar