Glimt fra pilegrimsturen fra Ogna til Egersund

Teks og bilder: Eva Sirevåg Sæstad, juni.-17

Gud vis meg din vei, og gjør meg villig til å gå den.

Søndag 11. juni kom med tåke og yr, allikevel var vi 21 personer som møtte til pilegrimsvandring. Det var en flott gjeng med vandrere som kom fra Stavanger, ulike steder på Jæren, fra Bjerkreim, Egersund og helt fra Tynset.

Dagen startet med morgenbønn i Ogna kirke til vakker musikk av organist Geir Palle Haarr og Yelena Wang på tverrfløyte. Da vi kom ut av kirka, var været lettere og ikke mer yr i lufta.

klar til start - red.jpg

Klar til start: Etter en fin morgenstund i Ogna kirke begynte vandringen mot Egersund.

Storslått natur, blomster på sitt vakreste og godt fellesskap var med og gjorde dagen spesiell. Men det viktigste var likevel rammen rundt med små stopp der vi var sammen i sang, tekstlesing og bønn. To av de sju etappene som turen var inndelt i var viet til stillhet der pilegrimene gikk en og en på lang rekke med hver sine tanker og refleksjoner.

første matpause - red.jpg

Første stopp: Det er et godt stykke å gå mellom de to kirkene så vi tok oss god tid og var rause med pausene.

pilegrimsvandring2.jpg

Turglede: Både tobeinte og firbeinte var med på vandringen som Marit Fimland ledet an.

den glade vandrer kalles jeg  - glad sang på vei mot hegrestad - red.jpg

Synger: Den glade vandrer kalles jeg - glad sang på vei mot Hegrestad.

En vandretur på ca. 2 mil må ha minst et par matpauser. Den første hadde vi like før Hegrestad med flott utsikt mot Varberg på Hellvik og den lengste rasten hadde vi på Maurholen. Stille vær og god temperatur gjorde at vi kunne slappe godt av i pausene og nyte både medbrakt mat og fløytespill fra Yelena.

pilegrimsvandring11.jpg

Stille vandring og vakkert fløytespill av Yelena Wang.

god stemningrundt langbordet i maurholen - red.jpg

Langbord: Det var god stemning langs bordet på Maurholen.

På Hellvik stasjon ble det litt endringer i gruppa. Noen valgte å avslutte turen her, mens noen kom med toget for å følge vandringen videre til Egersund kirke.

fargerikt og frodig langs veien - red.jpg

Stille vandring: Pilgrimer på rekke og rad langs den fargerike og frodige grusveien.

flott sted å avslutte stille etappe - red.jpg

Pause: Et flott utkikkspunkt å avslutte stille ettappe før de fortsatte turen mot kirken.

siste bakke før vi ankommer eie - red.jpg

Siste bakke: Gjengen nærmer seg Eie etter syv timer på vandring.

Etter flere timers vandring var det mektig å komme nedover Jernbaneveien og se Egersund kirke. Der var vi ventet og ble mottatt med frisk frukt og kald drikke. Selve vandringen ble avsluttet med vandring rundt kirka før vi gikk inn og deltok på kveldsmesse ved prost Kåre Mjølhus.

Stor takk til diakoniutvalget med Marit Fimland, Bjørg Reidun Øydna og Roger Rasmussen for godt planlagt og vel gjennomført vandring. Takk også til Yelena Wang som bidro med fløytespill både i kirkene og under vandringen.

"Må din vei komme deg i møte,

Vinden alltid være bak din rygg,

Solens lys leke på ditt kinn,

Regnet falle vennlig mot din jord.

Og må Guds gode hånd verne om deg til vi møtes igjen."

(gammel irsk bønn)