Ukens frivillige – Jon Egil Klippen

Intervju av Per Arne Sandvold, juli.-17

wp_20170628_11_51_55_pro-001.jpgHva er dine oppgaver som frivillig?

Akkurat nå har jeg ikke vært engasjert som frivillig på grunn av alvorlig sjukdom i familien. Tidligere har jeg vært frivillig vaktmester og kirkeskyss for Eigerøy arbeidskirke. Når det var flyktninger på Hovland, var jeg også engasjert. Til høsten ønsker jeg å ta opp igjen noe av dette, og i tillegg begynne i Misjonskorpset der jeg har vært medlem tidligere.

Hvorfor engasjerer du deg som frivillig?

Å være engasjert som frivillig er å være sammen om et felles mål, og høre til i en sammenheng. I Misjonskorpset har vi troen felles, og vi bringer budskapet videre med det vi spiller.

Hva mener du er det viktigste i forhold til frivillig engasjement?

Det er noe fast å gå til, et sted hvor jeg trengs og er etterspurt. Det tvinger meg til å gjøre en tjeneste for andre.

Har du noe mål med ditt frivillige engasjement?

Det er litt vanskelig å finne mål med all frivillig aktivitet. Et godt eksempel er imidlertid når vi arbeidet for flyktningene hvor ett av målene var å hjelpe mennesker som hadde det vondt. Vi prøvde å gjøre det hjemmekoselig og kjekt for dem med ulike aktiviteter, og de spurte etter bibler. Vi kontaktet Bibelselskapet som sendte oss bibler på deres språk som vi kunne dele ut.

Hva er din bakgrunn i forhold til tro og menighet?

Jeg er oppvokst med en far som var søndagsskolelærer, og jeg var med ham der. Dermed ble jeg kjent med Jesus, og har i voksen alder fått øynene mer og mer opp for det han gjennomgikk i påsken. Jeg er trygg og fri på grunn av det Jesus gjorde, ikke på grunn av det jeg gjør.

Hvilket utbytte har du av å engasjere deg som frivillig?

Det viktigste er å høre til i en sammenheng og et fellesskap. Der treffer jeg personer som jeg ellers ikke ville møtt. Det er også viktig å få god tilbakemelding på det bidraget jeg kan ha, for eksempel når vi hjalp flyktningene.