Ukens frivillige - Mari Furuseth

Intervju av Arne Espeland og Per Arne Sandvold, juli.-17

ukens frivillig - mari furuseth-001.jpgHva er dine oppgaver som frivillig?

- Mine oppgaver som frivillig er at jeg er med på Barnesangtimen som er hver onsdag ettermiddag. Jeg er også med som klokker på gudstjenesten, og har kirkekaffe som mine faste frivillige oppgaver i menigheten akkurat nå.

Hvorfor engasjerer du deg som frivillig?

- Jeg engasjerer meg som frivillig i menigheten, for å være med på å bygge en engasjert og levende menighet.  Det er kjekt å være med å bidra. En blir godt kjent med andre i menigheten, og med det som foregår. En får en mye større eierfølelse til menigheten når en er med og bidrar. Det fins en haug med oppgaver en kan ha som frivillig. Det er bare å hive seg utpå.

Har du noe mål med ditt frivillige engasjement?

- Målet for barnearbeidet er at dagens barn skal bli kjent med Jesus, og alt det gode han har gjort. Håpet er at jeg er med på å så noen frø, som etter hvert vil spire og gro. Vi er heldige på Eigerøy, der mange barn og foreldre kommer innom kirka på onsdager, for å synge og høre fortellinger fra Bibelen. Det er virkelig kjekt å vær med alle «småtrollan» på denne samlingen. Ellers så er jo målet for de andre frivillige oppgavene, at folk skal føle seg velkommen til menigheten, og at gudstjenesten skal oppleves flotte.

Hva er din bakgrunn i forhold til tro og menighet?

- Jeg er vokst opp med foreldre som var veldige aktive i kirka og bedehuset, så det var bare å henge med. Det var søndagsskole, barneforening, Yngres, ungdomskvelder og U-kor i oppveksten.  Det ble en helt naturlig overgang fra barnetro til voksentro for meg.

Hvilket utbytte har du av å engasjere deg som frivillig?

- Mitt utbytte av å engasjere meg som frivillig er at jeg har blitt kjent med mange flotte folk. Det gir er en god følelse når en får positive tilbakemeldinger på arbeidet som vi gjør i menigheten. Jeg har også utfordret meg på noen områder, og dette tror jeg at jeg har vokst på.