-​ ​Spring​ ​for​ ​frihet

Thor Erling Sætrevik, nov.-17

Søndag​ ​19.​ ​november​ ​bør​ ​du​ ​ta​ ​på​ ​deg​ ​joggesko​ ​før​ ​du​ ​går​ ​på​ ​gudstjeneste​ ​i​ ​Eigerøy Arbeidskirke.​ ​Etter​ ​gudstjenesten​ ​kan​ ​du​ ​nemlig​ ​delta​ ​i​ ​veldedighetsløp!

​-​ ​Det​ ​begynte​ ​med​ ​at​ ​vi​ ​skulle​ ​planlegge​ ​en​ ​gudstjeneste​ ​med​ ​temaet​ ​“Mennesket​ ​er​ ​ikke​ ​til salgs!”​ ​i​ ​forbindelse​ ​med​ ​reformasjonsjubileet,​ ​forklarer​ ​trosopplærer​ ​Trine​ ​Longfjeld Sætrevik.​ ​-​ ​Da​ ​ble​ ​vi​ ​inspirert​ ​til​ ​å​ ​gjøre​ ​en​ ​ekstra​ ​innsats​ ​for​ ​mennesker​ ​som​ ​lever​ ​i​ ​slaveri​ ​i dag.​ ​Menneskehandel​ ​er​ ​et​ ​stort​ ​internasjonalt​ ​problem​ ​og​ ​vi​ ​håper​ ​at​ ​flest​ ​mulig​ ​stiller​ ​opp for​ ​å​ ​delta​ ​eller​ ​å​ ​heie​ ​på​ ​deltakerne​ ​i​ ​løpet.

-​ ​Samtidig​ ​blir​ ​det​ ​jo​ ​en​ ​ekstra​ ​morsom​ ​helg​ ​i​ ​kirka​ ​fordi​ ​vi​ ​skal​ ​ha​ ​basar​ ​på​ ​lørdag​ ​og​ ​åpen kirke​ ​med​ ​aktiviteter​ ​for​ ​barna,​ ​og​ ​salg​ ​av​ ​middag​ ​og​ ​kaker​ ​på​ ​søndagen.

To​ ​korte​ ​runder

Løpet​ ​består​ ​av​ ​to​ ​korte​ ​runder​ ​i​ ​nabolaget​ ​rundt​ ​kirka.​ ​Én​ ​løype​ ​for​ ​de​ ​minste​ ​(200​ ​meter) og​ ​en​ ​for​ ​resten​ ​(500​ ​meter)​ ​-​ ​man​ ​kan​ ​​gå ​eller​ ​​løpe,​ ​​én ​runde​ ​eller​ ​​flere.​ ​-​ ​Her​ ​er​ ​det​ ​plass til​ ​alle,​ ​mener​ ​Trine,​ ​man​ ​trenger​ ​ikke​ ​å​ ​være​ ​vant​ ​til​ ​å​ ​løpe.

Arbeid​ ​mot​ ​menneskehandel

Alle​ ​som​ ​deltar​ ​i​ ​løypene​ ​betaler​ ​en​ ​deltakeravgift​ ​som​ ​går​ ​uavkortet​ ​til​ ​organisasjonen​ ​A21. A21​ ​jobber​ ​med​ ​mennesker​ ​som​ ​har​ ​vært​ ​utsatt​ ​for​ ​menneskehandel.​ ​Samtidig​ ​jobber​ ​de med​ ​å​ ​bevisstgjøre​ ​om​ ​at​ ​millioner​ ​av​ ​mennesker​ ​lider​ ​under​ ​menneskehandel.

-​ ​Skaff​ ​deg​ ​sponsorer!

-​ ​For​ ​å​ ​gjøre​ ​det​ ​ekstra​ ​morsomt​ ​og​ ​innbringende​ ​kan​ ​man​ ​gjerne​ ​se​ ​hvor​ ​mange​ ​runder man​ ​klarer​ ​på​ ​20​ ​minutter,​ ​og​ ​få​ ​betalt​ ​per​ ​runde.​ ​Skaff​ ​deg​ ​sponsorer;​ ​spør​ ​venner,​ ​familier eller​ ​kollegaer:​ ​“Hvor​ ​mange​ ​kroner​ ​får​ ​jeg​ ​per​ ​runde​ ​jeg​ ​klarer​ ​på​ ​20​ ​minutter?”,​ ​oppfordrer Trine.​ ​Når​ ​du​ ​har​ ​kommet​ ​i​ ​mål​ ​får​ ​du​ ​sponsorene​ ​dine​ ​til​ ​å​ ​“vippse”​ ​eller​ ​gi​ ​pengene​ ​kontant til​ ​kirka,​ ​som​ ​gir​ ​pengene​ ​til​ ​A21,​ ​forklarer​ ​hun.​ ​-​ ​Poenget​ ​er​ ​at​ ​du​ ​skal​ ​kunne​ ​bidra​ ​​aktivt til at​ ​andre​ ​mennesker​ ​får​ ​hjelp.

trine og kirsti.jpg

- Gå eller løp mot menneskehandel: Trosopplærer Trine (f.v.) og Kirsti J. Skåtøy håper at flest mulig vil gå eller løpe for å støtte arbeidet mot menneskehandel.

-​ ​Superhelg​ ​i​ ​arbeidskirka!

Veldedighetsløpet​ ​er​ ​ikke​ ​det​ ​eneste​ ​som​ ​skjer​ ​i​ ​Eigerøy​ ​Arbeidskirke​ ​neste​ ​helg​ ​(18.-19. november).​ ​-​ ​Dette​ ​blir​ ​virkelig​ ​en​ ​superhelg,​ ​smiler​ ​Trine.​ ​På​ ​lørdagen​ ​arrangerer menighetsrådet​ ​sin​ ​årlige​ ​basar.​ ​Da​ ​pleier​ ​hele​ ​kirka​ ​å​ ​være​ ​full​ ​av​ ​forventningsfulle​ ​unge​ ​og gamle,​ ​god​ ​mat​ ​og​ ​mange​ ​flotte​ ​gevinster.​ ​Ingenting​ ​er​ ​så​ ​koselig​ ​som​ ​en​ ​lørdag​ ​på​ ​basar!

-​ ​På​ ​søndagen​ ​markerer​ ​vi​ ​også​ ​Barnas​ ​kirkedag​ ​og​ ​inviterer​ ​til​ ​en​ ​gudstjeneste​ ​som​ ​er spesielt​ ​tilrettelagt​ ​for​ ​barn.​ ​Barnekorene​ ​Egersund​ ​Pre-​ ​og​ ​SoulChildren​ ​kommer​ ​og​ ​fyller kirka​ ​med​ ​liv,​ ​sang​ ​og​ ​dans​ ​som​ ​bare​ ​de​ ​kan,​ ​slår​ ​hun​ ​fast.

-​ ​Etter​ ​gudstjenesten​ ​håper​ ​vi​ ​at​ ​flest​ ​mulig​ ​blir​ ​igjen​ ​for​ ​å​ ​delta​ ​i​ ​løpet​ ​og​ ​heie.​ ​Etter​ ​løpet​ ​blir det​ ​åpen​ ​kirke​ ​med​ ​ulike​ ​aktiviteter​ ​som​ ​ansiktsmaling,​ ​slimlaging,​ ​formingsaktiviteter​ ​og​ ​salg av​ ​middag​ ​og​ ​kaker.​ ​Så​ ​her​ ​kan​ ​man​ ​få​ ​alt​ ​på​ ​én​ ​plass,​ ​smiler​ ​hun.​ ​Søndagen​ ​blir​ ​virkelig​ ​en dag​ ​for​ ​hele​ ​familien,​ ​der​ ​spesielt​ ​barn​ ​kan​ ​komme​ ​og​ ​ha​ ​det​ ​ekstra​ ​morsomt​ ​i​ ​kirka.​ ​Vi gleder​ ​oss​ ​veldig!