Mennesker er ikke til salgs!

Christiane Krahner, nov.-17

Visste du at 40 millioner mennesker var utsatt for moderne slaveri i 2016? Dette inkluderer 25 millioner ofre for tvangsarbeid og mer en 15 millioner mennesker fanget i tvangsekteskap. Den 20. september 2017 kom FN ut med disse skremmende og triste tallene som snakker om barnearbeid, tvangsprostitusjon, krigstjenester og fjerning av organer som blir solgt videre.

Å handle med mennesker er blitt til en utrolig lønnsom, illegal industri som foregår med stor økonomisk suksess i hele verden - til og med i Norge. Mediene kommer daglig med nye fakta om dette temaet, så ingen kan nekte å ha kunnskap om det.

Den Norske kirke har derfor bestemt seg å være med i det tverrkirkelige fellesskapet av menigheter og forsamlinger som markerer Global uke mot moderne slaveri fra 12. ‒ 19. november over hele landet.

Gud har skapt mennesker i sitt bilde. Når vi ser et menneske så ser vi Gud. Selv om vi er over 7 milliarder mennesker som bor på jordkloden, elsker Gud hver eneste like mye. For oss kristne må målet være at alle skal få leve et godt og trygd liv i frihet og fred. Alle burde kunne glede seg til neste dag i stedet for å leve i frykt og angst. Det er vårt ansvar at denne tryggheten ikke bare er reservert for en liten prosentdel av menneskeheten.

prison-162885_960_7201.jpg

Eigersund menighetene inviterer alle som ikke vil godta at mennesker blir fratatt friheten til Tomasmesse i Egersund kirke søndag kveld og/eller til Eigerøy arbeidskirke på dagtid. Temaet for begge gudstjenestene er «Mennesker er ikke til salgs». Velkommen!