Skjærtorsdag 2018

før helgen med ingun.jpg

I påsken kommer fridagene tett. Palmehelg, skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, første påskedag, andre påskedag. En uke full av muligheter til avslapning, familietid, friluftsliv, late dager med appelsin og sjokoladeegg. For mange er det en påsketradisjon å følge Jesu siste dager. Ved å lese en bok om dette, ved å gå på de ulike gudstjenestene gjennom påskeuka. Hver gudstjeneste har sin spesielle stemning. Fra hallelujarop, palmegreiner og esler, til sorg, forvirring, lidelse og død, til nytt håp, nytt liv, Jesu oppstandelse. Påskeuka rommer alle våre følelser. Og midt i denne uka kommer skjærtorsdag, den kvelden da Jesus feiret påskemåltid med sine venner. Under dette måltidet ble nattverden feiret for første gang.

I årets påskeuke skal vi prøve noe nytt: Skjærtorsdag skal vi ha en spesiell kveldsgudstjeneste i Eigerøy arbeidskirke for både Eigerøy og Egersund menighet. Vi skal sitte sammen rundt et oppdekket langbord i kirkerommet og smake oss gjennom påskefortellingen gjennom et opplegg tilrettelagt fra Israelsmisjonen.

Påskemåltidet har alltid hatt fellesskapet i fokus. For jødene er det viktig med familie og fest, og påskemåltidet er et festmåltid for familien. Og nå er det vi som inviterer til fest for hele familien! Gjennom smak, lukt, hørsel og syn skal barn og voksne få oppleve historien som går helt tilbake fra israelsfolkets utgang fra Egypt, og fram til Jesu siste måltid, der han tok brød og vin og ga sine venner. Underveis blir vi servert lammegryte og dessert, og til slutt vil vi feire nattverd sammen rundt langbordet.

Jeg håper dette er noe du har lyst til å være med på! Om du kommer alene eller sammen med andre, om du er liten eller stor, ung eller gammel, velkommen til felles påskemåltid!

nature-3196876_960_720.jpg