Årets fasteaksjon

Kari Johanne Melhus, april-18

Fasteaksjonen 2018 gikk av stabelen tirsdag 20. mars her i kommunen. Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før Palmesøndag. Dette er den største innsamlingsaksjonen nest etter TV-aksjonen i Norge.

Det er årets konfirmanter som står for innsamlingen med god hjelp fra de lokale menighetene og foreldre som stiller som sjåfører. Fasteaksjonen er en 50 år gammel årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp, og har ulike temaer. Temaet i år er Kirkens Nødhjelps arbeid med vann og sanitær i utsatte områder omkring i verden. Fjorårets aksjonspenger har blant annet gått til å gi kongolesiske flyktninger vann og latrine i flyktningeleirer i Angola.

Kirken Nødhjelp ble startet i 1947, ved at norske menigheter strakte ut en hjelpende hånd til Tysklands sivile ofrer. Nøden kjenner fortsatt ingen grenser, og vi møter den med grenseløs nestekjærlighet. Totalt så samlet de tre menighetene i Eigersund inn kr. 60.532,- og er fordelt mellom de tre menighetene slik:

Egersund menighet: kr. 32.760,-

Eigerøy menighet: kr. 14.798,-

Helleland menighet: kr. 12.780,-

Totalt på landsbasis kom det inn kr. 24.592.106,-

Tusen takk til alle som gav et bidrag! Dere kan lese mer om Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen på organisasjons hjemmeside.

dsc_0684.jpg

Årets konfirmanter på Helleland: f.v. Dina Stenberg, Silje S. Skailand, Karen Sofie Søyland, Nils Mikal Egeland, Lars Joakim Høiland, Ida H. Pedersen, Line S. Grøsfjell, Ingeborg Østebø, Silje Taule, Ingrid Nodland og Lina B. Birkeland.