Dåpsskole

Christiane Krahner, april-18

dåpsskolen 2.jpgI tilknytning til utdelingen av «Min kirkebok» som 6-åringene fikk under gudstjenesten den 25. februar ble barna og deres familie invitert til dåpsskole. Dåpsskole er et veldig kjekt arrangement for alle som vil lære noe om hva det for eksempel betyr å være døpt, hva Jesus har gjort, eller hva som egentlig skjedde i påsken. Dåpsskolen er heldigvis ikke en plass der man bare må sitte stille, lytte eller svare på spørsmål. Sånn var det i hvert fall ikke her i Egersund menighet.

Vi møttes fire torsdager på rad på menighetssenteret i Damsgårdsgaten, der hver samling hadde et tema. I den første døpte vi en dokke, og barna fikk lov til å velge navn til henne. De to følgende treffene handlet om Bartimeus og Sakkeus - to personer som fikk skikkelig god hjelp av Jesus. I den siste samlingen fikk barna se en tegnefilm om påsken, før de fant ut hvem «Jungelens konge» var, og lærte sangen om en liten mann med navn Sakkeus. Det var i tillegg god tid til fargelegging, formingsaktiviteter og frilek. Det ble laget masse god mat på lekekjøkkenet mens andre holdt på med byggeklosser eller biler. Hver samling ble avsluttet med et måltid. Vi hadde pølser, selvpyntete muffins, brownies og kjempegode hjemmelagde rundstykker med pålegg.

I den siste samlingen tok tolv stolte deltakere imot hver sitt dåpsskolediplom. De tre som dessverre ikke kunne møte opp denne dagen fikk det tilsendt med posten. Dåpsskole er noe man kan glede seg til! En stor takk til de frivillige som er med under planlegging og gjennomføring!

Neste onsdag setter vi i gang dåpsskolen på Helleland og gleder oss veldig til å bli kjent med barna og deres familie. Velkommen!