Klar for konfirmasjon

Eva Sirevåg, april-18

Og første feiring var allerede nå på onsdag. Da var konfirmanter, foreldre, søsken, besteforeldre og kanskje en tante eller onkel samlet til fest. Det er et flott syn når konfirmantene kommer sigende inn i aulaen på Dalane videregående i sin fineste stas enten det er i bunad, kjole eller nypressa dress, flotte er de iallfall. I år er det 76 konfirmanter i Egersund menighet.

I løpet av festen ble konfirmantene presentert gruppevis av kateket Christiane Krahner. Og sammen med de andre konfirmantlederne Ingun S. Barane, Astrid S. Haug og Siri Johannessen delte hun ut roser til alle konfirmantene. På Husabø har det vært grupper på tirsdag, onsdag og torsdager, mens Lagård har hatt grupper tirsdag og torsdager. Hver av gruppene hadde laget en egen filmsnutt. Det var tema om Jesus som metter 5000, den blinde Bartimeus, de 10 bud, Lasarus som vekkes opp fra de døde, mens torsdagsgruppa på Husabø slo til med religiøse vitser.

Vårs ungdomskor bidro med flott og stemningsfull sang. Flere av konfirmantene har hatt dette som en aktivitet i konfirmasjonstiden. På festen var det derfor stort innslag av bunad i koret.

dsc_0173.jpg

dsc_0185.jpg

dsc_0169.jpg

Siri takket konfirmantene for en fin tid og minnet oss alle på at vi er elsket, elsket av Gud. Hun minnet også på at når de trenger det, så er kirka og konfirmantlederne der fortsatt selv om konfirmasjonstida er over.

Vi ønsker konfirmanter og familie lykke til på konfirmasjonsdagen!