Eigerøy arbeidskirke pyntes til fest - bli med på feiringen!

Arne Espeland, aug.-18

1-trine.jpg20 år etter at den ble vigslet, er det liv og røre i arbeidskirka så og si hver dag i uka. Helga 1.-2. september markeres jubileet med tilbud og aktiviteter for alle aldre.

- I løpet av disse tjue årene har vi fått et stort mangfold av aktiviteter i kirka. Vi håper å vise litt av bredden i løpet av jubileumshelga, forteller daglig leder Trine Sætrevik. Vi har satt sammen et program med fire arrangementer, der vi håper at alle kan finne noe de vil være med på. Vi gleder oss, smiler Trine.

Åpen kirke for hele familien

Jubileumshelgen begynner med «Åpen kirke for hele familien» lørdag formiddag. - Her blir det kafèsalg, morsomme aktiviteter for barna, konkurranser, innslag og åresalg med gevinster for barn, forklarer Trine.

En trivelig aften

- På kvelden kan du komme på "Salmer og sanger vi gjerne synger". Dette skal være en trivelig aften med servering og mulighet for å kjøpe «årer», fortsetter hun.

Jubileumsgudstjeneste med festmiddag

Søndag formiddag blir det jubileumsgudstjeneste med påfølgende festmiddag for alle. - Her kommer blant annet tidligere biskop Ernst Baasland som var med på vigslingen av kirka i 1998. I tillegg presenteres høstens konfirmanter, så dette blir en stor fest, forteller en giret daglig leder og trosopplærer.

Lovsangskveld

Jubileumshelgen avsluttes med lovsangskveld med et stort forsangerteam og band. - Det blir en god avslutning på jubileet! Jeg har hørt dem, og de låter veldig bra, lover Trine.

Åpen og inkluderende

Kirka på Eigerøy ble vigslet i 1998. Da etter noen år med gudstjenester og andre aktiviteter i kirkestua. Mange føler en tilhørighet på en eller annen måte. Gjennom alle årene fra den spede starten i 1993, har menigheten ønsket å være åpen og inkluderende, med plass til alle. Det har i hvert fall ført til at det er mange som har engasjert seg frivillig på et eller annet område og at kirka blir brukt både til hverdag og fest.

En kirke med mange rom

- Drømmen videre, for frivillige og ansatte, er at kirka fortsatt blir oppfattet som et åpent sted der det er mulig å komme som man er og være med å bidra etter lyst og evne, forteller Trine. Vi er heldige som har en egnet kirke med mange rom og muligheter, takket være utallige dugnadstimer fra frivillige!

- Vi håper at alle føler seg velkomne og vil delta i jubileumshelgen uansett om de har vært her før eller ikke, avslutter Trine. Vi gleder oss skikkelig til å feire sammen og å se fremover mot de neste tjue årene i kirka!

1-den gang da.jpg

Den gang da: Det var godt oppmøte og stor stas da kirka ble vigslet i 1998.

Nærmere informasjon finner du på ​www.eigeroykirke.no​ og på kirkas egen Facebook-side.