Frihet, kjærlighet, raushet- velkommen til Guds verden!

Christiane Krahner, sept.-18

Til sammen er det 90 ungdommer i Egersund menighet som skal ha konfirmasjon i 2019. Egersunds konfirmanter ble presentert den 26. august, mens Hellviks konfirmanter fortsatt kan glede seg til sin presentasjonsgudstjeneste førstkommende søndag på Hellvik bedehus. De fleste har også vært med på et koselig «Bli kjent» treff i prestegården. De som ikke kunne komme kan glede seg til flere andre felles arrangementer.

Litt mer enn åtte måneder skal fylles med undervisning, interessegrupper, gudstjenester og leir. Vi gleder oss til mange meningsfulle og ærlige samtaler, og opplevelser som kan skape felleskap og gode minner.

Vi skal også lære noe, f.eks hvor mye bibelen vet om livet og mennesker, hvorfor denne verden er som den er, og at det ikke finnes lys uten mørket. Så skal vi høre om hva bibelen sier om hva denne verden kan bli til hvis vi er modige nok til å finne frem all den kjærligheten, friheten og rausheten Gud har lagt i oss. Da hjelper det mye å se på Jesus, hva han har sagt og gjort. Vi også vil finne ut hva en gudstjeneste betyr, hvorfor den feires og hvorfor vi ber. Men troen er ikke et lærestoff og konfirmasjon er ikke en bestått eksamen. Jeg mener at vi kan skryte av en vellykket konfirmanttid hvis konfirmantene sier at den var hjelpsom på veien mot sin egen relasjon til Gud, og at de har fått med seg at Gud og det ekte livet hører sammen, og at kirken oppleves som et trygt og troverdig sted.

floral-2069810_960_720.jpg

Velkommen til dere kjære, verdifulle og forhåpentligvis nysgjerrige konfirmanter!