Drop-in dåp neste lørdag?!

Christiane Krahner, okt.-18

Født, svøpt, døpt – og enda mer. Noen har kanskje hørt om «Drop-in dåp»? Det betyr at alle som ønsker dåp for seg selv eller for barnet sitt kan komme til en spesiell tilrettelagt gudstjeneste uten påmelding. Dåpssamtalen skjer rett før gudstjenesten, og man får både dåpslys og dåpsattest under gudstjenesten.

Egersund menighet vil nå prøve seg på noe liknende. Lørdag 27. oktober kl. 12:00 arrangerer vi «Drop-in light» Intensjonen er den samme. Bestemmelsen for dåpen kan tas spontant uten stor planlegging, men for alle som synes at det hører litt god mat og en skikkelig marsipankake til en dåp, har menigheten lyst på til å arrangere en felles dåpsfest på menighetssenteret umiddelbart etter dåpen.

På kirkekontoret har vi dåpskjoler som kan lånes, vi har tilstrekkelig med vann, vi er en menighet som står klar for å ta deg imot med åpne armer og hjerter. Det trengs ikke mer til, enn en dåp. Gud tar imot oss som vi er uten å forvente noe, han elsker uten forbehold. Han lover ikke et bekymringsfritt liv, men hjelp, nærhet og kjærlighet i alt vi går gjennom i gode og onde dager.

Forresten må ingen som er eldre enn fem måneder frykte at hen må ta på seg en dåpskjole. Alle kan komme til dåpen uansett alder, og alle kan ha på seg klær etter smak og behag. For alle som er interessert er framgangsmåten som følgende: Ta kontakt med kirkekontoret innen onsdag, 24. oktober. Gi da beskjed om dere vil være med på felles dåpsfest i tillegg til selve dåpen. «Drop-in» dåpssamtalen finner sted fredag, 26. oktober i løpet av formiddagen når det passer for deg.

Ellers er det bare å møte opp til gudstjenesten på lørdag, der du må ha minst to faddere med. Hvis dette er vanskelig, kan vi stille med det også. Det er forresten ikke forpliktende å være med på festen etterpå, men du er hjertelig invitert.

photo-1510148567806-766658eb5b86.jpg