Alle er hjertelig velkomne til vielse

Stine Wium Jakobsen, nov.-18

Gleden var stor blant mange, da kirkerådet 30.01.17 vedtok at lesbiske og homofile endelig kunne få gifte seg i kirken. Samtidig var det vedtak på at kirken godtar to teologiske syn på ekteskapet, og flere prester valgte å reservere seg mot den nye vigselsliturgien. I Eigersund ønsker vi alle velkommen til vielse uavhengig av legning, og det er prosten sitt ansvar å finne vigsler til bryllupsdagen. Kirkekontoret vil mer enn gjerne være med å oppfylle drømmen om kirkebryllup for alle som måtte ønske det, og vi er ikke avhengige av å hente inn eksterne krefter til å vie par av samme kjønn. Dersom du og din kjære ønsker å bli rette ektefolk i en av våre kirker er det bare å ta kontakt! Forrige helg hadde vi (foreløpig) årets siste vielse i kirken, og vi gleder oss allerede til å ønske flere gifteklare par velkomne til alters neste år.

altergangen.jpg

Altergangen: I kirken er det høyt under taket, og rom for alle som ønsker å ta del i det kristne felleskap.