Lyste opp adventstiden

Christiane Krahner, des.-18

I tiden der dagene blir korte og nettene lange, føles lengselen etter lys til og med fysisk. Vi tenner tusenvis av lys i den mørke adventstiden, og forstår kanskje litt bedre hva det vil si at Jesus er verdens- og livets lys, når vi kommer hjem til en stue der lysene er tent og skinner mot oss. Men en varm og lys stue er likevel ikke nok når det gjelder å lyse opp hjertene våre, som ofte er fylt av usikkerhet, ensomhet, sinne, skuffelse og tvil.

At Gud vet om dette og at han derfor sender Jesus til oss- og våre skjøre hjerter, er det adventstiden handler om. Den andre søndagen i advent ble dette temaet formidlet under lysmessen i Egersund kirke med dans, sang, drama og bønn. Tilbakemeldinger fra publikum var blant annet: Enestående, stemningsfullt og påfyllende.

18511-nr9310-©fotohusetivarbarane.jpg

18511-nr9345-©fotohusetivarbarane.jpg

18511-nr9360-©fotohusetivarbarane.jpg

18511-nr9423-©fotohusetivarbarane.jpg

Takket være Egersund kulturskole som stilte med dansegruppe og teknisk utstyr, Vår ungdomskor, solister, vår kreative organist, og ikke minst høyt motiverte og flinke konfirmanter, lyktes vi veldig med lysmessen i år. De samme solistene og like motiverte og flinke konfirmanter framførte en tilsvarende berørende lysmesse på Hellvik bedehus tredje søndag i advent. Selv er jeg veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve hvor mye vi kan få til når vi jobber sammen for en sak. Det så ut som den gode stemningen vi hadde under hele forberedelsene smittet over på alle som deltok aktivt- eller som kom for å være publikum under Lysmessen.

18511-nr9382-©fotohusetivarbarane.jpg