Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Del raust av den store gleden

thumbnail_biskopannelise08.jpgAnne Lise Ådnøy, des.-19

Kan det bli for mye av det gode? Evangelium betyr «Godt nytt». Noe nytt har skjedd i vår tid, selv om det er over 2000 år siden. Det er like enestående som at verden ble skapt. Gud ble menneske.

Noen har båret ordet om dette fram til oss. Det startet med engelens ord: «Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket».

Evangelistene vil ikke være nøytrale, de vil påvirke til tro. Matteus kaller Jesusbarnet Immanuel, Gud med oss. I dette navnet ligger hele juleevangeliet, både sånn at Gud ER med oss, og at Gud er MED oss. Navnet blir en slags programerklæring. Gud sier: Nå er jeg med dere samme hva som skjer. Et ekko av disse ordene finner vi i dåps- eller misjonsbefalingen der Jesus sier: «Se, jeg er med dere alle dager.»

Dikteren Heinrich Böll var ingen kirkevenn, likevel sa han: «Jeg tror at en verden uten Kristus ville få selv ateistene til å lengte etter ham. Hvem andre kan slik som ham lokke fram det beste i oss: Omsorgen for det svake, troen på at det nytter, at det går an å begynne på nytt.»

«Verden var aldri helt forlatt», synger artister, skolebarn og menigheter i førjulstida. Takk Gud for det!

Bevegelsen startet med engelens ord «Jeg kommer til dere med bud om en stor glede». Nå beveger Ordet om gleden oss videre inn i mange spørsmål og ut i hverdagene. Hvordan lever vi evangeliet ut, hvordan deler vi tro?

Nei, det kan ikke bli for mye av det gode! Del raust av troen. Del raust av gleden. Det du gir, gjør deg rikere.

Med ønsker om en velsignet julehøytid!