Eigersund Kirkelige Fellesråd

Hovedside

Aktuelle linker

Aktiviteter

Da er hverdagen her igjen

Ingun Stokstad Barane, jan.-20

Et nytt år er startet. Alle julelysene og pynten er ryddet vekk, julemusikken er stilnet og hverdagen er over oss. Jeg vil oppfordre til å ikke rydde vekk julens budskap når vi nå tar fatt på hverdagen. Vi trenger fortsatt lyset og håpet i alle livets oppturer og nedturer, men også når livet er på det jevne.  

Denne julen ble spesiell på mange måter. Mange ble berørt av Ari Behns dødsfall. Datteren Maud Angelicas ord i bisettelsen var sterke: Det finnes alltid et håp! 

Gud er med oss. Han som ble født som et lite barn av ei fattig mor vet hvordan det er å være menneske på godt og vondt. Jesus opplevde både å bli hyllet og hånet, elsket og hatet. Han fikk oppleve både tilhørighet og vennskap, men også fornektelse og avvisning. Han kan vi alltid komme til. Han hører våre bønner. Han forstår, og han vil være nær alle dager. 

prayer-1308663_960_720.jpg

Mange av oss kan kjenne på ensomhet, selv midt i mengden. Og sånn er det å være menneske. Vi er alene, men trenger hverandre. Ja, vi er faktisk avhengig av hverandre. Det er mange av oss som venter på å bli sett. Som venter på å bli forstått og elsket for den vi er. 

Jesus er vårt forbilde. Han møter mennesker med dette spørsmålet: Hva vil du jeg skal gjøre for deg? Dette kan være vårt lys og vårt håp inn i hverdagen. At vi er sett og elsket av Gud som har skapt oss. 

Jeg håper for det nye året at flere kan få oppleve kirka som et åpent fellesskap der vi kan få være ærlige og sårbare. Jeg siterer Kong Harald i sin nyttårstale: «Vi vet så lite om det som skal møte oss. Uvissheten gjør oss sårbare. Det beste vi kan gjøre, er å være der for hverandre, se hverandre, huske å gi hverandre de gode ordene. Og bære hverandre om det trengs». 

Trenger du noen å snakke med? Ta kontakt med oss på kirkekontoret! Vi er her for deg.

78973451_1489237251226462_7268163994408452096_o.jpg