En tid for alt - takk for trofast tjeneste!

Stine Wium Jakobsen, januar-20

Det manglet ikke på komplimenter når daglig leder for Egersund menighet ble takket av etter gudstjenesten i Egersund kirke på søndag. Vennlig, trygg, flink, dyktig, empatisk, utholdende, pliktoppfyllende, blid og rolig var ord som ble nevnt for å beskrive Karen Johanne Hansen.

Før markeringen på menighetssenteret var det gudstjenestefeiring. Der ble Lotte, Leah Sofie og Fredrik døpt inn i menigheten og Guds' verdensvide kirke. Presten snakket om det å være takknemlig for de små og store tingene i livet som vi ofte kan ta for gitt. I hverdagen forteller Ingun at også hun kan finne seg selv i grøftekanten, og da trenger hun fellesskapet og kirka for å hjelpe henne og se alle de gode tingene som faktisk omgir henne daglig. Det nye menighetsrådet ble presentert, og misjonsavtalen med Budskap Europa ble fornyet.

Vel møtt på Damsgård, var det flere som ville dele minner og takknemlighet for den kommende pensjonisten. Karen begynte å jobbe ved kirkekontoret som da holdt til i Herredshuset i 1984, og fikk fast jobb som kontorfullmektig året etter. De som jobbet med henne den gang beskrev henne som en noe beskjeden og kjekk dame. I denne tiden hadde menigheten lagt om strukturen og det var mye å ta tak i. Det sies at hennes rolle har betydd kolossalt mye på kontoret og at hun har vært en styrke og velsignelse for menigheten.

samling..jpg

Gjennom årene har det vært mye nytt å sette seg inn i. På 80-tallet var det skrivemaskin som var tingen, men den første datamaskinen kom allerede i 1990. Fra år 2000 har det elektroniske tatt mer og mer over. Kirkekontoret flyttet til Strandgaten før vi endte opp på Damsgård. Antall kollegaer har økt, og for å sitere Fred Lyder: Andre kommer og går, men Karen Johanne Hansen består.

«Det sies at daglig leder nå skal over i pensjonistenes rekker. Det spekuleres derfor i hvorfor man så sjeldent ser pensjonister på rekke. Hvor går de egentlig?»

Karen forteller at hun som sekretær for menighetsrådet og prosten har fått blitt kjent med mange fine mennesker; gjennom samlinger i bispedømmet, nye menighetsråd hvert fjerde år, og frivillige. - Det har også vært fint og se at barn som ble døpt når jeg først begynte i jobben, har kommet tilbake med sine egne dåpsbarn.

Nå har tiden kommet for å gjøre noe fornuftig og noe ufornuftig. Tid for å være med familie og venner, og tid til å gjøre ingenting.

Karen Johanne har vært kirkekontorets' ansikt utad og møtt besøkende og ansatte med varme og godhet hverdag i 35 år. Takk for innsatsen og den gode jobben du har utført!