Eigersund Kirkelige Fellesråd

Trosopplæring

Aktiviteter

Bøker, musikk og film – rett hjem

9 000 barn får pakker med bibelfortellinger, kveldsbønner og filmer i postkassen tre ganger i året.

– Den viktigste trosopplæringen, de beste samtalene og den ærligste undringen skjer i hjemmet. Midt mellom middagsrester, legoklosser og sofaputer. Hver gang pakken fra Tripp Trapp kommer, så er produktene med på å skape rom for tro, håp og undring hjemme hos oss, sier Karen Kilane, trosopplærer i Den norske kirke og mamma til to små jenter.

Dåpsklubben Tripp Trapp er et tilbud for foreldre, besteforeldre, faddere og andre voksne som ønsker at barn de er glad i skal få opplæring i kristen tro. Klubben tilbyr tre pakker i året. Disse er varierte og inneholder bøker, CD-er, DVD-er, tøyprodukter og andre produkter som passer for barnets alder og utviklingsnivå. 

tripp trapp-bilde.jpg

Tro i hverdagen

– Jeg og barna mine er spesielt glad i Kirkerottene og Bo og Nora, som vi har blitt kjent med gjennom klubben, sier Karen. – Vi har ledd og grått, pratet om det skumle og det gode sammen med disse gode figurene, sier hun.

Daglig leder i klubben, Cecilie Holdø sier at produktene i klubben, sammen med samtaler og ritualer som lystenning, aftenbønner og lignende vil kunne styrke fellesskapet i familien, og dessuten gi troen en plass i barnets hverdag.

Leve livet

IKO-Forlaget, som drifter klubben, ønsker å videreformidle bibelfortellinger til barna, men også å presentere de gode skjønnlitterære fortellingene til dem. Holdø mener disse fortellingene kan vise at verden består av mer enn det vi kan ta og føle på.  – Å hjelpe barn til å leve livet og finne meningen med det – det er teologi på sitt beste, sier hun.

Dåpsklubben Tripp Trapp er for barn mellom 0 og 12 år. Klubben har ingen krav til minstekjøp, og som i andre bokklubber kan man velge å avbestille pakker eller å bestille ekstraprodukter til gode tilbudspriser. 

Ta kontakt med IKO på tlf. 22 59 53 00

Se www.iko.no/tripp-trapp for mer informasjon.

 tripp trapp.jpg

 
 

.